Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: Koppels die samen sporten, blijven samen

Olivier
2 min read

Samen uit eten, romantische picknicks in het park of gezellig naar de bioscoop. Dit zijn allemaal dingen die je relatie sterker maken en ervoor zorgen dat jullie langer samenblijven. Recent onderzoek toont nu aan dat ook wanneer jullie samen sporten, jullie relatie langer stand houdt. Hoe zit dit dan? Dat lees je hieronder.

Emotionele & fysieke connectie

Wanneer je samen met je partner sport, versterk je jullie emotionele en fysieke connectie. Door samen tot het uiterste te gaan, hou je elkaar op het gezonde pad. Een uurtje samen hardlopen op zaterdagmiddag is dus net zo goed voor je liefdesleven als gezellig samen dineren en daarnaast is dit ook nog eens beter voor je lichaam.

Tevreden gevoel

Uit onderzoek blijkt dat koppels die samen sporten zich achteraf tevreden voelen. Na zo’n intense work-out met zijn tweetjes hebben ze het gevoel dat ze hun partner nóg liever zien. Wanneer je samen sport stel je jezelf ook op elkaar af. Je levert de zelfde fysieke inspanning, en dit zorgt weer voor een sterkere connectie.

Je voelt je verbonden met je partner

Koppels die samen sporten voelen zich meer verbonden met hun partner. In het begin zal het wel even wennen zijn en vinden jullie er niks romantisch aan, maar na een tijdje wordt het echt ‘quality time’. En achteraf lekker op de bank knuffelen en ontspannen, heerlijk!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…