Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bye bye kater: Zo kun je drinken en toch fris opstaan

Olivier
2 min read

In de zomervakantie drink je waarschijnlijk vaker een drankje te veel dan in andere seizoenen. Een lekker wijntje op het terras, een paar biertjes tijdens een dagje op het strand of gewoon lekker een borrel in de tuin terwijl je geniet van de warme zomerse temperaturen. Een welbekend gevolg van overmatig alcohol gebruik is de kater. Daarom hieronder een aantal tips die ervoor zorgen dat je lekker een drankje kan drinken zonder wakker te worden met een verschrikkelijke kater!

Eet voordat je begint met drinken

Een kater is niet alleen afhankelijk van de hoeveelheid die je drinkt, maar ook van de manier waarop de alcohol gemetaboliseerd wordt door je lichaam. Dit hangt af van hoeveel en wat je eet. Vettig eten zoals pizza’s, hamburgers of patat is goed om katers te voorkomen omdat dit de absorptie van alcohol vertraagd.

Blijf veel water drinken

Uitdroging is de voornaamste reden van je kater. Alcohol droogt je lichaam uit, en veroorzaakt zo die vervelende hoofdpijn, duizeligheid en dorst. Blijf tijdens het drinken voldoende water nemen. Drink bijvoorbeeld voor elk glas alcohol een glas water. Zo zorg je dat je goed blijft hydrateren

Vitaminen

Het verwerken van alcohol zorgt ervoor dat je veel vitaminen verbruikt. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamines in je lichaam hebt door bijvoorbeeld multivitaminen te slikken of extra fruit te eten.

Drink niet te vlug

Geef je lichaam de tijd om een glas drank te verwerken. Je lichaam heeft namelijk gemiddeld anderhalf uur (!) nodig om 1 glas alcohol te verwerken, veel he? Als je teveel in korte tijd drinkt kan je lever het niet snel genoeg verwerken, hierdoor krijg je een kater. Drink dus gespreid over de avond en voorkom een erge kater.

Paracetamol

Neem voordat je gaat slapen een paracetamol met veel water. Hierdoor slaap je goed en voorkom je barstende koppijn als je wakker wordt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…