Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je niet mag doen als je net een glas wijn gedronken hebt

Anja
2 min read

Een lekker wijntje in het weekend… Heerlijk! Nadat je een glas wijn gedronken hebt is het natuurlijk niet verstandig om achter het stuur te kruipen. Ook kun je beter niet in de volle zon gaan zitten. Er is echter nog iets wat je beslist niet mag doen als je net een glas wijn gedronken hebt.

Tanden poetsen

Je tanden poetsen direct na het drinken van een glaasje wijn kan het tandglazuur ernstig beschadigen, dit wordt ook wel tanderosie genoemd. Dit komt doordat zowel rode als witte wijn een hoge zuurgraad bevat en daarom is het belangrijk om minstens een half uur te wachten voordat je je tanden poetst.

Tandglazuur moet herstellen

Het tandglazuur heeft tijd nodig om te herstellen van een zuuraanval. Door meteen na je glas wijn je tanden te gaan poetsen verstoor je dat proces en poets je het tandglazuur, oftewel de bescherming van je gebit, compleet weg. En als het tandglazuur eenmaal weg is, komt het niet meer terug.

Andere producten

Naast wijn zijn frisdranken en vruchtensappen de grote vijanden van het tandglazuur. Ook met zuur fruit zoals citrusvruchten en (groene) appels is het oppassen geblazen.

Kortom: Na het nuttigen van alle zure voedingsmiddelen, hoe gezond ze ook zijn, is het niet verstandig om gelijk je tanden te poetsen. Geef je gebit minimaal een half uur rust voordat je met de tandenborstel aan het werk gaat.

Poets jij eigenlijk wel goed?

Zo zie je nog maar eens: tanden poetsen is iets waar ongelofelijk veel fouten bij gemaakt kunnen worden, hoe makkelijk het ook lijkt! 

Ben jij benieuwd hoe het met jou poetstechniek gesteld is? Poets jij als een pro of moet je hier en daar je techniek toch nog wat bijschaven? 

     

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…