Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zin in comfort food? Dit zijn onze 6 favoriete (gezonde) recepten!

Sien Vanneste
4 min read

De herfst staat gelijk aan gezellige boswandelingen, onder een dekentje films kijken en jezelf te goed doen aan comfort food. Wij tippen onze zes favoriete recepten. Graag gedaan!

1. Zalmburger met mosterddressing en nacho’s

Een klassieker onder het comfort food: de hamburger. Deze zalmburger van de Limburgse blogster As Cooked by Ginger wordt geserveerd met een lekkere mosterddressing. Door de nacho’s waan je je in warmere sferen. Instant geluk!

2. Visfricadellen met broccoli

Dagny Ros Asmundsdottir deelt met dit recept haar IJslandse eetcultuur. Haar creaties zijn steeds gebaseerd op de Scandinavische keuken, waarbij ze graag experimenteert met kruiden en specerijen uit de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat haar gerechten érg verrassend zijn. Simpel, gezond en lekker, dat is haar credo, en dat geldt ook voor deze visfricadellen met broccoli. De balletjes zijn heerlijk in combinatie met rijst en groenten of frietjes.

3. Spicy kalfsgehaktballen met penne, mozzarella, tomaat, rucola en basilicum

Een lekkere pasta, wie houdt er niét van?! Deze penne met pittig kalfsgehakt is superlekker. Je kunt de kalfsgehaktballen eventueel vervangen door een vegetarisch alternatief.

4. Ovenschotel met aubergine en zalm

Op zoek naar comfort food boordevol vitaminen? Dan zit je met deze ovenschotel goed. Niet alleen lekker, maar je krijgt er ook nog eens een stevige energieboost van. Ideaal tijdens de herfst.

5. Vegetarisch stoofpotje

Ook dit vegetarisch stoofpotje ideaal voor jou. Je kunt naar hartenlust andere groenten toevoegen en veranderen naar gelang het seizoen.

6. Gebakken aardappelen met gehaktballetjes en verse tomaten

Balletjes in tomatensaus is een klassieker die bij iedereen goed scoort. Voor dit recept gebruik je verse tomaten en maak je je gehaktballetjes zelf.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…