Visfricadellen met broccoli

visfricadellen-met-broccoli.jpg

De IJslandse Dagny Ros Asmundsdottir wil graag haar gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland IJsland delen met ons. Want ook in België willen mensen een gezonde levensstijl combineren met hun drukke leven. Dat zoiets niet altijd even makkelijk is, zal je wel weten.

Haar gerechten zijn makkelijk, snel en geschikt voor het hele gezin. De creaties van Dagny Ros zijn gebaseerd op de Scandinavische keuken, waarbij ze graag gaat experimenteren met kruiden en specerijen uit de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat haar gerechten verrassend en creatief zijn waarbij je je vingers gaat aflikken. Simpel, gezond en lekker, dat is haar credo.

Ingrediënten

  • 1 kg vette vis
  • 3 uien
  • 2-3 el aardappelzetmeel BIO
  • 1dl melk
  • 3 el spelt bloem (hoeft niet noodzakelijk)
  • 1 ei (hoeft niet noodzakelijk)
  • 1/3 broccoli
  • Zeezout en peper
  • Olie/margarine om in te bakken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermaal de vis in een keukenrobot.
  3. Versnipper de ui en meng bovenstaande met de stukjes broccoli.
  4. Voeg daarna de rest toe en meng tot het een nat deeg wordt.
  5. Maak balletjes met een soeplepel en leg die één voor één in de pan op een middelmatig vuurtje.
  6. Laat ze rustig op 2 kanten krokant bakken.
  7. Als ze bijna klaar zijn, leg je ze nog even in een schaal in de oven. Daar kunnen ze verder garen tot ze helemaal klaar zijn.

Tip

  • De balletjes zijn de volgende dag nog iets lekkerder.
  • Leg een blaadje krokante ijsbergsla in een boterhamdoos of op je bord. Leg dan de balletjes erin, samen met wat sneetjes komkommer en/of tomaatjes.