Niets leuker in de zomer dan heerlijk aperitieven met een lekker en bij voorkeur gezond hapje en drankje. Deze drie frisse, zomerse hapjes met vis zijn daarvoor zeker geschikt!
Glaasje met tonijn en perzik:
Ingrediënten voor 4 kleine glaasjes:
- 2 à 3 verse perziken die goed rijp zijn
- 1 blikje Rio Mare Tonijn Natura
- 3 à 4 theelepels Griekse yoghurt
- Peper en zout
- Waterkers
Bereiding:
- Zet je blikje tonijn een uur van tevoren in de koelkast zodat die lekker koud is wanneer je de glaasjes gaat maken.
- Was de perziken en snijd deze in kleine blokjes, met of zonder schil.
- Haal de tonijn uit het blik en meng met de Griekse yoghurt. Begin met een klein beetje Griekse yoghurt en voeg beetje bij beetje meer toe tot het naar je smaak is. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een laagje perzikstukjes in de glaasjes, hierop een laagje tonijn, weer een laagje perzik etc. tot de glaasjes vol zitten.
- Was de waterkers en garneer hiermee je glaasjes voor je ze serveert.
Ontdek hier nog meer recepten met tonijn!
Witloofhapje met makreel:
Ingrediënten voor 10 witloofhapjes:
- 1 blikje Rio Mare Gegrilde Makreel in olijfolie
- 10 kleine witloofblaadjes
- 2 à 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1/4e appel
- Verse bieslook
- Peper en zout
Bereiding:
- Haal de makreel uit het blikje.
- Meng de makreelfilet met de Griekse yoghurt. Begin met 2 eetlepels en voeg eventueel meer als de makreel nog te droog is.
- Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
- Was het stuk appel en snijd in stukjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Was de witloofblaadjes en leg hierin het makreelmengsel. Hier bovenop leg je de stukjes appel en bieslook om het hapje compleet te maken.
Op deze pagina vind je nog meer recepten met makreel!
Tapenade van sardines
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 blik Rio Mare Sardinefilets in olijfolie
- 100 gram roomkaas
- 1 sjalot
- Verse bieslook
- Groene olijven
- 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
- Eventueel wat cayennepeper
Bereiding:
- Snijd de sjalot en bieslook fijn. De olijven snijd je in kleine stukjes.
- Meng de sardines en de roomkaas met behulp van een vork. Breng op smaak met wat cayennepeper als je een pittige tapenade wil serveren.
- Meng het sardine/roomkaas-mengsel met de sjalot, de stukjes olijven en het citroen- of limoensap.
- Serveer in een leuk schaaltje en maak de tapenade af door er kort voor het serveren nog wat verse bieslook aan toe te voegen.
Smaakt naar meer? Klik hier om nog meer lekkere gerechten en hapjes met sardines te ontdekken!