Recept: Gebakken aardappelen met gehaktballetjes en verse tomaten

recept-gebakken-aardappelen-met-gehaktballetjes-verse-tomaten.jpg

Jong en oud zijn fan van gehaktballetjes in tomatensaus, dat valt niet te ontkennen. Een gemakkelijke maaltijd en voedzaam, maar wij hebben een versie die nog gezonder is. Gebruik gewoon eens verse tomaten en begin van nul met dit smakelijk gerecht. Het is iets langer werk in de keuken, maar we beloven je dat de smaak zo veel beter is dan de kant-en-klare versies uit de supermarkt. Als aanvulling kan je kiezen voor aardappelen, rijst of je favoriete pasta en de kinderen zullen smullen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 2 ajuinen fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Vloeibare margarine Becel Bakken en Braden
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1,5 kg tomaten in blokjes gesneden
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • Provençaalse kruiden
  • Basilicum, tijm en oregano naar smaak
  • Peper en zout
  • Aardappelen/rijst/pasta naar wens

Bereiding

  • Fruit de ajuin en knoflook in een verhitte pan met vloeibare margarine olijfolie voor 1 à 2 minuten. Voeg het tomatenconcentraat toe en de tomatenblokjes en blijf goed roeren. Breng aan de kook en laat een halfuur sudderen.
  • Meng het gehakt met het ei, 2 eetlepels paneermeel, de kruiden en kruid bij met peper en zout. Rol kleine balletjes of enkele grote gehaktballen.
  • Verwarm in een pan wat vloeibare margarine om de balletjes mooi bruin te bakken.
  • Haal de balletjes uit de pan en voeg ze toe aan de saus als deze klaar is en op smaak is gebracht. Bak wat aardappelschijfjes in de hete pan met een scheutje margarine (of kook pasta/rijst/…). Laat de balletjes nog 10 minuten sudderen in de saus en serveer.

Becel BIO