Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Recept: Gebakken aardappelen met gehaktballetjes en verse tomaten

Olivier
2 min read

Jong en oud zijn fan van gehaktballetjes in tomatensaus, dat valt niet te ontkennen. Een gemakkelijke maaltijd en voedzaam, maar wij hebben een versie die nog gezonder is!

Gebruik gewoon eens verse tomaten en begin van nul met dit smakelijke gerecht. Het is iets langer werk in de keuken, maar we beloven je dat de smaak zoveel beter is dan de kant-en-klare versies uit de supermarkt.

Als aanvulling kan je kiezen voor aardappelen, rijst of je favoriete pasta. De kinderen (en jij) zullen smullen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 2 ajuinen fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Olie, vloeibare margarine of andere bak- en braadproduct
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1,5 kg tomaten in blokjes gesneden
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • Provençaalse kruiden
  • Basilicum, tijm en oregano naar smaak
  • Peper en zout
  • Aardappelen/rijst/pasta naar wens

Bereiding

  • Verhit de pan met wat olie, vloeibare margarine of een ander bak- en braadproduct. Fruit de ajuin en knoflook in de verhitte pan voor 1 à 2 minuten. Voeg het tomatenconcentraat en de tomatenblokjes toe en blijf goed roeren. Breng aan de kook en laat een halfuur sudderen.
  • Meng het gehakt met het ei, 2 eetlepels paneermeel, de kruiden en kruid bij met peper en zout. Rol kleine balletjes of enkele grote gehaktballen.
  • Verwarm in een pan wat vetstof naar keuze en bak de balletjes mooi bruin.
  • Haal de balletjes uit de pan en voeg ze toe aan de saus als deze klaar is en op smaak is gebracht. Bak wat aardappelschijfjes in de hete pan of kook pasta/rijst/… Laat de balletjes nog 10 minuten sudderen in de saus en serveer.

Laat het smaken!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…