Heropening terrassen: vrijdag beslissing over voorwaarden én sluitingsuur
Als de coronacijfers niet ineens opnieuw de hoogte inschieten, kunnen we vanaf zaterdag 8 mei op het terras gaan zitten van cafés en restaurants....
Inhoud
Toen wij kind waren hebben we wel duizenden keren gehoord dat we voor 9 uur in ons bed moesten liggen. Een goede nachtrust is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Maar waarom moeten ze eigenlijk voor 9 uur gaan slapen?
Groeien is een belangrijk onderdeel in het leven van je kind. En groeien kan enkel gebeuren als je kind slaapt. Groeihormoon piekt tijdens het vierde stadium van de slaap, om half één ’s nachts om precies te zijn. Als je kind lang opblijft en pas om middernacht gaat slapen zal je kind minder goed groeien. Dat komt omdat de productie van het groeihormoon vermindert. Wil je dat je kind zich goed kan ontwikkelen? Leg ze dan zeker voor 9 uur in bed!
Kinderen die voldoende slaap krijgen zijn productiever, meer gefocust en ze kunnen zich beter concentreren op school. Wetenschappers hebben schoolresultaten vergeleken van kinderen die op tijd gingen slapen met de resultaten van kinderen die pas laat in hun bed kropen. De resultaten waren verbluffend. Kinderen die op tijd gaan slapen hebben significant betere punten dan hun klasgenoten die laat gaan slapen.
Het lichaam van je kind heeft rust nodig om te herstellen. Kinderen die op tijd gaan slapen worden minder vlug ziek. Ze hebben gedurende de dag ook meer energie en ze voelen zich fitter.
Kinderen die nu op tijd gaan slapen ontwikkelen een gezond slaappatroon. Dat houdt hun hersenen gezond en zorgt ervoor dat ze zich beter ontwikkelen. Meer zelfs, kinderen die een gezond slaappatroon hebben zouden later minder kans hebben op ziekten als Alzheimer.
Als de coronacijfers niet ineens opnieuw de hoogte inschieten, kunnen we vanaf zaterdag 8 mei op het terras gaan zitten van cafés en restaurants....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon