Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom moet je kind voor 9 uur gaan slapen

Bram
2 min read

Toen wij kind waren hebben we wel duizenden keren gehoord dat we voor 9 uur in ons bed moesten liggen. Een goede nachtrust is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Maar waarom moeten ze eigenlijk voor 9 uur gaan slapen?

Een goede nachtrust zorgt voor meer groeihormoon

Groeien is een belangrijk onderdeel in het leven van je kind. En groeien kan enkel gebeuren als je kind slaapt. Groeihormoon piekt tijdens het vierde stadium van de slaap, om half één ’s nachts om precies te zijn. Als je kind lang opblijft en pas om middernacht gaat slapen zal je kind minder goed groeien. Dat komt omdat de productie van het groeihormoon vermindert. Wil je dat je kind zich goed kan ontwikkelen? Leg ze dan zeker voor 9 uur in bed!

Kinderen die op tijd gaan slapen doen het beter op school

Kinderen die voldoende slaap krijgen zijn productiever, meer gefocust en ze kunnen zich beter concentreren op school. Wetenschappers hebben schoolresultaten vergeleken van kinderen die op tijd gingen slapen met de resultaten van kinderen die pas laat in hun bed kropen. De resultaten waren verbluffend. Kinderen die op tijd gaan slapen hebben significant betere punten dan hun klasgenoten die laat gaan slapen.

Door voor 9 uur te gaan slapen worden ze minder vlug ziek

Het lichaam van je kind heeft rust nodig om te herstellen. Kinderen die op tijd gaan slapen worden minder vlug ziek. Ze hebben gedurende de dag ook meer energie en ze voelen zich fitter.

Op tijd in bed voor een betere hersenontwikkeling

Kinderen die nu op tijd gaan slapen ontwikkelen een gezond slaappatroon. Dat houdt hun hersenen gezond en zorgt ervoor dat ze zich beter ontwikkelen. Meer zelfs, kinderen die een gezond slaappatroon hebben zouden later minder kans hebben op ziekten als Alzheimer.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…