Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Yes, we can! Nieuw platform moedigt moeders aan om hun dromen waar te maken

Birte Govarts
3 min read

Ben jij een werkende moeder en vind je het soms* moeilijk om alle ballen in de lucht te houden? Ben je een thuisblijfmama en overweeg je om terug buitenshuis aan de slag te gaan? Of ben je voor het eerst zwanger en bang voor wat de toekomst zal brengen? Vanaf december kan je met al je vragen en onzekerheden terecht bij Leadingmoms, het gloednieuwe initiatief van klinisch psychologe én ervaringsdeskundige Lies Clerx.

Eind 2016 ging bij psychologe en mama van drie Lies Clerx het licht uit. Sindsdien probeert ze extra bewust om te gaan met haar tijd. “Het leven flitst aan ons voorbij”, legt ze uit. “Maar dankzij mijn drie kinderen én het tempo waaraan ze groeien, wil ik elk moment net heel intens beleven. En ondanks het allesoverheersende verantwoordelijkheidsgevoel dat samen met hen geboren werd, wil ik ook mijn andere dromen najagen. Leadingmoms ontstond vanuit het idee dat elke moeder het recht heeft om haar leven te leiden – met korte ei. Een leven dat de moeite waard is en verdergaat dan rennen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan. Een leven waarin we stilstaan bij onze diepste wensen en dromen, in plaats van te streven naar het perfecte plaatje en de goedkeuring van anderen.”

Lies met haar drie kinderen Jacques, Maurice en Marie-Lou.

Voor elk wat wil(d)s

Op haar platform biedt Lies verschillende coachings en programma’s aan. Er is voor elk wat wils, en ieder onderdeel van Leadingmoms steunt op deze drie pijlers: do you – oftewel: jij alleen hebt de regie over jouw leven -, wees mild voor jezelf en leef gulzig, zonder jezelf te verslikken. “Ik wil vrouwen inspireren om te stoppen met vergelijken, omdat geen twee situaties hetzelfde zijn. Daarnaast moeten ze geloven in de keuzes die ze maken, en het vertrouwen hebben om bij te stellen waar nodig. Ten slotte wil ik hen duidelijk maken dat de lat best wat lager mag, en dat ze geen schuldgevoel hoeven te hebben. Want eerlijk? Dat hebben wij moeders nog steeds véél te vaak.”

Leadingmoms gaat vanaf december officieel van start, maar je kan nu al coachingsessies en -programma’s boeken. Meer info vind je op www.leadingmoms.be.

(*) Lees: zowat elke dag!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…