Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

REVIEW De handmatige melkkolf van Elvie

Nona Heremans
3 min read

Deze week is het Internationale Week van de Borstvoeding en daarom zetten we graag de handmatige melkkolf van Elvie in de spotlight. Kato Heremans, de zus van Gezond-redactrice Nona, testte de melkkolf uit en deelt hier haar ervaringen.

De Elvie Curve is een draagbare siliconen borstkolf waarmee je discreet en handsfree kunt kolven. Zo vang je iedere druppel moedermelk gemakkelijk op, waar je ook bent. Je plaatst de melkkolf op je tepel en drukt op de siliconen buidel om zuigkracht op te wekken. Om de borstkolf terug los te maken, druk je bovenaan op afsluiter om lucht in de afgesloten kolf te krijgen. Gemakkelijker dan dit wordt het écht niet. Toch?

Kato Heremans, de zus van Gezond-redactrice Nona, testte de melkkolf uit. Dit vond zij ervan: ‘Begin mei beviel ik van mijn eerste kindje. Dat ik mijn dochter borstvoeding zou geven, stond al heel lang vast. Toch had ik er nooit aan gedacht om een handmatige melkkolf op mijn geboortelijst te zetten of zelf aan te kopen. Achteraf gezien zou ik de Elvie Curve aan iedere nieuwe mama aanraden. De melkkolf werkt bij mij het beste op momenten waarop ik veel melk heb. Zo zit de kolf ’s ochtends – als mijn dochter een hele nacht heeft doorgeslapen – in geen tijd vol. In de namiddag duurt het een stuk langer om het 120 milliliter grote reservoir vol te krijgen. Ook de eerste weken na mijn bevalling heb ik de melkkolf niet gebruikt. Mijn tepels waren nog heel gevoelig en ik kon hem daardoor niet goed verdragen. Nu gebruik ik hem zowat iedere ochtend.’

‘Het grootste voordeel van deze melkkolf? Het feit dat je niet ‘vasthangt’ aan draden. Terwijl ik bij een elektrische borstkolf vastgekluisterd zit aan mijn zetel en maar beperkt kan bewegen, heb ik bij deze melkkolf de hele tijd mijn handen vrij. De melkkolf past ook in een borstvoedingsbeha, waardoor ik mijn huishouden gewoon kan doen terwijl ik afkolf. Net daardoor is de Elvie Curve trouwens ook superhandig om te gebruiken op reis, tijdens een uitstapje of op bezoek bij vrienden. Hij steekt ondertussen standaard in mijn luiertas!’

Borstkolf (€ 59,99) Elvie, te koop op elvie.com of onder andere bij BlaBloom, Dreambaby en Farmaline.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…