Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met je kinderen op reis? Zo voorkom je gezeur in de auto

Bram
3 min read

Hoe ver is het nog? Zijn we er bijna? Hoe lang duurt het nu nog? En nu…? We kennen het allemaal, gezeur op de achterbank. Met deze tips zal je autorit een stuk vlotter verlopen.

Speel een spel

Klassiekers als “Ik ga op reis en ik neem mee…” of “Zeg eens uh” en “Ik zie wat jij niet ziet” zullen gegarandeerd succes hebben!

Pakjes uitpakken

Geef elk kind een paar kleine pakjes die ze in de auto mogen uitpakken. Om ruzie te vermijden kan je hen dezelfde pakjes geven, zo kan er geen gezeur van komen.

Neem een film mee op de tablet

Hoe gingen ouders op vakantie voor de komst van de tablet vragen we ons soms af. Het is zo makkelijk mee te nemen en goed voor uren plezier.

Zorg voor leuke muziek

Met leuke muziek gaat de tijd dubbel zo snel vooruit. Maak een leuke cd en zing luidkeels mee. Je kinderen zullen het zeuren helemaal vergeten.

Neem veel pauzes

Deel je traject op in stukken en hou je kinderen enthousiast. Laat hen af en toe hun energie uitleven in een speeltuin of tankstation en trakteer hen op iets lekkers. De vakantie is al begonnen, je kan er maar beter nu ook al van genieten.

Rij ’s nachts door

Door ’s nachts door te rijden win je niet alleen tijd, je kan ook eens lekker doorrijden terwijl je kinderen slapen. Wissel met je partner af en neem voldoende pauzes. Ben je toch te uitgeput om verder te rijden? Neem dan een pauze en slaap in de auto of in een weghotel.

Maak een ‘busy bag’

De meeste ouders zouden nooit op reis vertrekken zonder een ‘busy bag’. Dat is een zakje waar allerlei leuke speeltjes inzitten. Lego blokjes, puzzels, K’nex,… wat je maar kan bedenken.

Geef elk kind een vakantieboekje

Maak voor elk kind een vakantieboekje, met kleurplaten, spelletjes, tekenpapier en stikkervellen. Daar kunnen ze zich urenlang mee amuseren!

Wees zelf ontspannen!

Kinderen kunnen het erg goed aanvoelen als je zelf gespannen bent. Ze kunnen die spanning overnemen met gezeur tot gevolg. Probeer zelf positief te zijn en toon je kinderen dat je blij bent om te vertrekken.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…