Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze signalen tonen aan dat hij bindingsangst heeft

Anja
2 min read

Bindingsangst is het gevoel dat iemand niet meer vrij is als hij een relatie aangaat. Hoe herken je dat en hoe ga je ermee om?

Uitdagend

Een relatie hebben met iemand die bindingsangst is niet gemakkelijk. Het begin van de relatie überhaupt is al een grote stap. Bindingsangst in een relatie, dat kan soms knap lastig zijn! Als je het over samenwonen of zelfs trouwen hebt, krijgt hij het benauwd. Het gevoel van ‘vast zitten’ of 'geen ademruimte hebben', zijn hem fataal. Daar heeft iemand met bindingsangst veel moeite mee. Wat zijn precies de symptomen van bindingsangst?

1. Hij is een hele tijd alleen geweest, voordat jullie een relatie kregen.

2. Zijn voorgaande relaties waren allemaal erg kort en zonder uitzicht.

3. Als je over de toekomst begint, verandert hij snel van onderwerp. Hij wil niet aan de toekomst denken.

4. Intimiteit is moeilijk voor hem.

5. Hij vindt ruimte erg belangrijk. Hij is vaak bij zijn vrienden of ergens anders. Hij spendeert over het algemeen meer tijd met anderen, dan met jou.

Hoe ga je ermee om?

Bindingsangst wordt veroorzaakt door gevoelens van vroeger. Als iemand vroeger is geleerd om gevoelens niet te uiten, zal hij dat later ook niet doen. Gevoelens uiten is een negatief gevoel en de angst heerst dat een relatie dezelfde soort gevoelens oproept. Dat vertaalt tevens zich in de angst voor het verliezen van vrijheid.

Het is belangrijk om te weten dat het door angst komt, niet door onwil. Desondanks geeft hem dat geen vrijbrief om te doen wat hij wilt. Ga samen in een openhartig gesprek. Markeer de symptomen en onderdruk deze niet. Ga in coaching en train het zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen gaat bindingsangst tegen. Bindingsangst kan soms hardnekkig zijn, maar het is niet chronisch. Met goede oplossingen en geduld, is het zeker op te lossen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…