Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je kust

Anja
2 min read

Als jij een relatie hebt, vind je waarschijnlijk weinig dingen zo fijn als een lange en romantische kus van je partner. Het is fijn om elkaar op deze manier duidelijk te maken dat je van elkaar houdt en is bovendien lekker. En zoenen is niet alleen erg fijn, het heeft ook een positieve invloed op ons lichaam. In dit artikel leer je wat een kus met je lichaam doet.

Relatie

Een kus geeft over het algemeen aan dat twee mensen elkaar lief vinden. Vaak hebben ze al een relatie, maar wat je misschien nog niet wist, is dat een kus de relatie versterkt. Wanneer je zoent, komt er namelijk oxytocine vrij, een hormoon dat wordt gekoppeld aan monogamie. Volgens onderzoeken zouden koppels die veel zoenen dan ook trouwer zijn.

Ook zorgt zoenen ervoor dat je meer zin hebt in seks. Zoenen is een belangrijk onderdeel van de relatie omdat het aangeeft of je nog bij elkaar past. Wanneer je niet meer kan genieten van een lange kus met je partner, is de kans groot dat jullie relatie niet lang meer zal duren.

Gezondheid

Ook voor je gezondheid heeft een kus positieve gevolgen. Een stevige kus stimuleert bijvoorbeeld je brein en je immuunsysteem.

Je brein wordt geprikkeld en maakt een aantal neurotransmitters aan die voor een blij gevoel zorgen.

Door een kus wissel je bacteriën uit die je immuunsysteem versterken. Ook je gebit kan hier van profiteren doordat je meer speeksel aanmaakt. Dit extra speeksel bevat bacteriën die je tanden en tandvlees beschermen. 

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…