Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: intens kussen is goed voor je gezondheid

Anja
2 min read

Intens kussen of zoenen vinden veel mensen één van de fijnste dingen in het leven. Je voelt je intens verbonden met de ander en vergeet alle dingen om je heen zoals stress en problemen. Maar niet alleen mentaal heeft intens kussen vaak een positieve invloed op ons. Ook op het gebied van fysieke gezondheid heeft het een positieve invloed. Deze invloed is zelfs wetenschappelijk bewezen. Op welke manieren intens kussen de gezondheid kan verbeteren, vertellen we je hieronder.

Weerstand en pijnstiller

Allereerst heeft zoenen een positieve invloed op je weerstand, door veel te zoenen zou je dus minder snel ziek worden. Dit komt doordat tijdens een intense kus verschillende afweerstoffen worden uitgewisseld.

Zoenen werkt ook nog eens als pijnstiller doordat het ervoor zorgt dat onder andere endorfine en dopamine vrijkomen. Deze stoffen zorgen voor een goed gevoel en het remmen van pijn. Wanneer je pijn hebt en geen paracetamol in huis weet je dus wat je te doen staat!

Middel tegen depressie, stress en gaatjes

De stofjes die hierboven genoemd werden helpen dus niet alleen tegen pijn maar zorgen ook voor een goed gevoel. Deze positieve invloed op de gemoedstoestand kan een goed middel zijn om depressie tegen te gaan. Regelmatig een intense zoen en je zal je vaak gelukkiger voelen.

Een andere stof die wordt aangemaakt tijdens een intense kus is oxytocine. Deze stof heeft een remmende werking op gevoelens van stress. Ten slotte heeft zoenen ook een positieve invloed op het gebit. Tijdens een kus worden namelijk bacteriën uitgewisseld die ervoor zorgen dat er minder snel gaatjes in je tanden ontstaan.  

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…