Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo voel je je positiever en blijer!

Anja
2 min read

Als je met een goed humeur door het leven gaat, wordt je leven meteen een pak aangenamer en leuker. Wat je denkt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Natuurlijk kun je niet altijd gelukkig zijn, het leven brengt ook moeilijkheden, problemen en verdriet met zich mee. Ook deze negatieve gevoelens moet je accepteren. Maar gevoelens heb je vaak zelf in de hand, dus deze tips kunnen je helpen om happy door het leven te gaan!

1. Focus op de goede dingen

Concentreer je op de dingen die goed gaan. Als je alleen nadenkt over die ruzie met je zus, de strubbelingen met je vriend of de problemen op het werk, is het logisch dat je meteen slechtgezind wordt. Geef genoeg aandacht aan de dingen die je blij maken, en je zult merken dat je de problemen sneller zult relativeren en dat je ook gelukkig kunt zijn, ondanks bepaalde tegenslagen.

2. Geniet van de kleine dingen

Geniet van alle kleine dingen die op je pad komen: de vogeltjes die ’s morgens fluiten, de geur van verse koffie, de zonnestralen die op je gezicht schijnen, de wispelende staart van je hond, de kus van je partner, het gesprek je collega, noem maar op! Veel mensen staan er niet bij stil hoe mooi het leven soms kan zijn. Deze kleine dingen kunnen je blijdschap bepalen. Het is heel simpel en helemaal gratis.

3. Activiteit

Het is zeker goed om af en toe activiteiten te plannen: maak een wandeling door het bos met je hond, speel een leuk gezelschapsspelletje met vrienden, ga eens bowlen met je partner, … Als je jezelf na een slechte dag of tijdens een moeilijke periode te veel opsluit en niets actief doet, word je vanzelf minder gelukkig. Dus kom af en toe meer uit die luie zetel en ga leuke dingen doen: van leuke dingen word je blij. Zorg er wel voor dat het niet te druk wordt, neem ook af en toe wat rust en wat tijd voor jezelf.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…