Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beste workouts voor strakke benen

Anja
3 min read

Door regelmatig op de juiste manier te bewegen, worden je benen mooier en slanker. De basis voor strakke benen is vooral veel wandelen en sporten. Daarnaast bestaan er specifieke oefeningen die je kunnen helpen strakke benen te creëren. Tijd voor een overzicht!

Joggen

Start met één tot twee keer in de week op een rustig tempo enkele kilometers te joggen, buiten of op de loopband. Zet een doel en breid elke week het aantal kilometers uit, bijvoorbeeld tot vijf kilometer.

Na het joggen kun je eenvoudige beenspieroefeningen doen zoals vijf minuten touwtje springen, twintig keer bukken en twintig keer hurken. Maak een schema met beenspieroefeningen en breid de oefentijd wekelijks wat uit.

Wandelen of fietsen

Strakke benen trainen gaat ook een gemakkelijker als je gewoon veel wandelt of fietst. Je bovenbenen worden hierdoor na verloop van tijd strakker. Je kunt hierbij eenvoudig variatie aanbrengen. Bijvoorbeeld de ene dag een half uur wandelen aangevuld met beenoefeningen en de andere dag een uur fietsen. Al kan je beide ook combineren, bijvoorbeeld iedere dag een half uurtje stevig wandelen én iedere dag een uurtje fietsen. Door te wandelen én te fietsen gebruik je verschillende beenspieren. De intensiteit is uiteraard afhankelijk van de tijd die je hiervoor beschikbaar hebt.

Benen zijwaarts opheffen

Een specifieke oefening die je kunt doen om strakke benen te creëren gaat als volgt:

  • Ga op je linkerzij liggen, schouder en heup op de mat.
  • Breng je rechterbeen langzaam zijwaarts omhoog. Doe dit langzaam en voorzichtig.
  • Breng je been 10 à 15 keer omhoog en omlaag.
  • Wissel daarna van zij en dus van been. Herhaal ook met dit been de oefening vijftien keer.

Doe hierna nog eens twee sessies met elk been. Wissel het op en neer bewegen gerust ook eens af met voorwaarts of achterwaarts cirkels draaien (je tekent met je tenen cirkels in de lucht).  Herhaal deze oefening ongeveer drie keer per week.

Andere opties

Benieuwd welke opties er nog zijn, denk maar aan fitness of groepslessen? Ga dan op 19 en 20 januari zeker eens langs op de Sportoase Experience Days!

Een heel weekend lang kan je in elke vestiging van Sportoase gratis deelnemen aan tal van groepslessen, workshops en challenges. In een aantal vestigingen kan je ook een lichaamsanalyse laten uitvoeren. Ontdek de verschillende programma’s hier. Go go go!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…