Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de mascarafouten die iedereen maakt

Anja
2 min read

Of je nu veel of weinig make-up draagt, mascara ontbreekt in geen enkele beautycase. Een dunne of een dikke laag, het maakt niet uit, we doen het allemaal. Maar wat we ook allemaal doen, is fouten maken bij het aanbrengen van mascara. Hieronder de mascarafouten die iedereen wel eens maakt!

Je haalt de borstel te veel door de inhoud

We hebben de neiging om na één laag het borsteltje terug in de inhoud te steken voor nog een laag, maar door dit te vaak te doen, komt er lucht bij de substantie. Hierdoor droogt je mascara uit en komen er klonten in. Gebruik niet teveel dus!

Je begint bovenaan

Je kent ze wel, mascaravlekken boven je oog die zijn ontstaan door het botsen van je wimpers tegen je huid. Begin daarom met je onderste wimperrand, omdat je dan niet later nog eens naar beneden hoeft te kijken!

Elk oog is verschillend

De stand en de vorm van je ogen zijn heel bepalend voor de manier van aanbrengen. Staan jouw ogen dicht bij elkaar, dan wil je ze juist verder uit elkaar doen lijken. Dit doe je door je te focussen op de buitenste wimpers. Hier breng je dan een extra laag aan.

Oude mascara’s

Onthoud wat dit betreft één regel: Zodra de mascara geopend is, kun je hem drie maanden tot een half jaar gebruiken. Niet langer. Zo voorkom je infecties. Een mascara die je een jaar geleden hebt opengemaakt en maar één keer hebt gebruikt kun je beter niet nu nogmaals gebruiken. Weggooien die handel!

 

 

Maak jij deze scheerfouten ook?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…