Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Maak jij deze scheerfouten ook?

Anja
3 min read

Naargelang de zomer nadert, besteden veel vrouwen meer aandacht aan het verzorgen van de huid en natuurlijk ook het verwijderen van lichaamsbeharing. In de winter kun je namelijk de haren op je benen al eens sneller laten staan. Tijdens het scheerritueel maken veel vrouwen deze fouten.

Peeling overslaan

Als je je benen peelt, dan ga je een droge en schilferige huid tegen. Door de peeling komen haartjes ook bloot te liggen, waardoor je ze gemakelijker kunt verwijderen. Zorg er dus zeker voor dat je de scrubsessie niet vergeet.

Het scheermes niet vaak genoeg vervangen

Hoe botter je scheermes, hoe slechter het is voor je huid. Met een bot scheermes heb je namelijk meer kans op wondjes. Zorg er dus voor dat je jouw scheemes zeker op tijd vervangt. Hoe vaak je het mesje moet vervangen, hangt af van verschillende factoren: hoe vaak je scheert, het oppervlakte van je haar, het type haar (dikte en lengte) en het aantal scheerbewegingen die je maakt.

Roekeloos of haastig scheren

Als je roekeloos of haastig scheert, ga je onvoorzichtig te werk en dan krijg je te maken met een geïrriteerde huid, bultjes en ingegroeide haartjes. Neem voldoende tijd voor je scheerbeurt en kies een vast scheerpatroon.

Scheren op een te droge huid

Als je scheert op een droge huid, dan krijg je geïrriteerde, rode benen. Zorg er dus altijd voor dat je benen nat zijn en dat je altijd scheergel of scheerschuim gebruikt.  

Je mes niet schoonmaken of nat opbergen

Het is niet bevorderlijk voor de scherpte van het mes als je het scheermesje niet grondig schoonmaakt. Bovendien mag je je scheermes zeker niet nat opbergen, want daarvan kan je scheermes bot worden. Zorg er dus voor dat je tijd maakt om je scheermes droog te maken.

In de ochtend ontharen

Als je je benen in de ochtend scheert, heb je misschien niet alle haartjes mee. Dat komt omdat je benen ’s nachts lichtjes opzwellen, waardoor sommige haartjes ’s morgens verstopt kunnen zijn. Voor een uiterst glad resultaat scheer je dus beter in de avond.

Geen bodylotion gebruiken na de scheerbeurt

Zorg ervoor dat je je huid ook na het insmeren hydrateert. Na de scheerbeurt is je huid licht geïrriteerd. Als je dus bodylotion of een ander vochtinbrengend product gebruikt, wordt je huid zachter.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…