Populistisch vaccineren doe je zo – de onconventionele benadering van Mexico
Terwijl de discussie over de hele wereld woedt over wie het eerst moet worden gevaccineerd, heeft Mexico zijn eigen onconventionele benadering bedacht. En het...
Inhoud
De examenperiodes zijn zware tijden voor alle studenten, maar ook volwassenen kunnen het lastig hebben tijdens testperiodes of voor een ingangsexamen voor de job van je leven. Iedereen komt op één punt in zijn of haar leven wel eens in contact met examens. En dat gaat hand in hand met stress.
Stress uit zich op een verschillende manier bij elk individu, dat kan gaan van mentale ‘symptomen’ zoals prikkelbaarheid, emotionele buien, faalangst of paniekaanvallen. Maar fysiek kan je ook steeds gevolgen ondervinden tijdens een stressperiode : hoofdpijn, vermoeidheid, maag- en darmklachten tot slapeloosheid. Sommige studenten gaan minder eten, andere gaan dan weer alles binnenspelen dat op hun bureau te vinden is.
Ja hoor, er bestaat een positieve kant aan stressperiodes, daarom heet het ook ‘gezonde stress’. De stress geeft je namelijk een natuurlijk rush en door de adrenaline zal je meer gedreven zijn om te slagen. Het is ook een teken van je interesse in de opleiding of die vacature. Nog een voordeel is dat examenstress vaak maar van korte duur is, na dat laatste examen zal er een hele last van je schouders vallen.
Maar stress moet toch steeds aangepakt worden, te veel stress heeft namelijk een nefaste invloed op de werking van je hersenen. Hierdoor onthoud je minder goed informatie en dit is net wat je kan missen als kiespijn in een examenperiode.
Als lichaam en geest op volle toeren draaien, kunnen vitaminen, mineralen of plantenextracten de mentale prestaties ondersteunen. Pantotheenzuur (vitamine B5) draagt bij tot een normaal geestelijk prestatievermogen, waaronder de weerstand tegen stress. Ook Siberische ginseng kan gebruikt worden bij tijdelijke stress. Geselecteerde nutriënten zoals zink en vitamine C dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
Terwijl de discussie over de hele wereld woedt over wie het eerst moet worden gevaccineerd, heeft Mexico zijn eigen onconventionele benadering bedacht. En het...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon