Moeten we binnenkort ook onze huisdieren vaccineren? Wetenschappers zeggen van wel!
Het coronavirus kan een groot aantal diersoorten besmetten, waaronder katten, honden en andere huisdieren. Vaccineren we ze dan best ook? Het zou in de...
Inhoud
Terrasjes in de zomermaanden, barbecueën en genieten aan een meer… allemaal activiteiten waar je van wilt genieten zonder gestoord te worden door zoemende muggen rond je oren die je moet wegjagen. Je kan je natuurlijk altijd insmeren voor je etentje met een afwerend middel, maar er bestaan nog meerdere gewiekste trucjes om je avond mug-vrij te houden.
Smeer lichtjes in met azijn of laat een schaaltje met azijn op tafel staan. Muggen houden namelijk niet van deze sterke geur.
Meng een suikerklontje met een goeie scheut citroensap of leg kruidennagel op je tafel. Niet alleen unieke versiering, maar het houdt de vervelende beestjes uit de buurt. Daarom ga je ook vaak anti-muggensprays met citroengeur vinden. De geur houdt de beestjes op afstand, maar ook de organische stof DEET zorgt voor bescherming. Afhankelijk van de concentratie DEET in je insectenwerende spray of lotion zal je langer beschermt zijn tegen onder andere muggen, teken, wespen en bijen.
Ook eucalyptus zou geen aangename geur zijn voor de muggen. Doe wat eucalyptusolie of een paar blaadjes in heet water. Een verfrissende geur voor jou en een muggenvrij etentje zonder die last van de beestjes tijdens de nacht.
De airco opzetten of en ventilator in de buurt plaatsten verkoelt jou en je gezelschap en jaagt de muggen weg die niet tegen deze koude lucht kunnen. Soms helpt het ook om zachtjes te blazen in de richting van het insect om het beestje van koers te doen veranderen.
Gooi restjes water weg die bv. bloembakken doen vollopen. Muggen overleven namelijk door eitjes te leggen in stilstaande plasjes. Als het veel regent, gaan de muggen zich dus gestaag voortplanten. Geef ze geen kans om uit te breiden.
Iedereen kent het gevoel van die immer jeukende muggenbeet en je mama heeft erin gehamerd “dat je nooit mag krabben”. Maar wat helpt er dan wel om die branderigheid te stillen. Lees het snel hieronder :
Als je dus geen azijn hebt gebruikt om de beestjes op afstand te houden, dan haal je nu best wel een fles uit de kast om de jeuk te verminderen.
Een ‘rostje’ of een koperen eurocentje op de beet houden, verlicht meteen de roodheid en de branderigheid. Ook voorkom je dat de bult sneller vergroot.
Een blaadje klimop over de beet wrijven, zou helpen om de jeuk te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Een ander efficiënt middeltje om de jeuk te verminderen is tandpasta op de muggenbeet te wrijven.
Met deze middeltjes zal je op elk moment de beestjes kunnen wegdrijven – of als het te laat is, de beet verzachten. Niets die de lange, zwoele zomeravonden nu nog kan verpesten.
Het coronavirus kan een groot aantal diersoorten besmetten, waaronder katten, honden en andere huisdieren. Vaccineren we ze dan best ook? Het zou in de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon