Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hebben je kinderen schrik van insecten? Zó houd je ze weg

Olivier
3 min read

De zomer staat voor de deur. Laat die gezellige tuinfeestjes, natuurwandelingen en familiereizen maar komen! Er staat nog maar één iets een fantastische vakantie in de weg: irritante insecten die de rust komen verstoren. Hebben jouw kinderen ook zo’n schrik van die kleine beestjes? Zó houd je ze op een veilige afstand.

Overal beestjes

Of je kinderen nu op kamp gaan, in de tuin in het gras rollen of zich uitleven in het stadspark: ze komen meer dan goed is in contact met venijnige insecten. Wespen, muggen en dazen veroorzaken niet alleen huidirritatie, ze jagen onze kinderen vaak ook schrik aan. Om onze bengels een onvergetelijke en zorgeloze zomer te bezorgen, is de juiste bescherming een must.

Insecten weghouden met plantjes

Insecten weghouden zonder chemische producten? Het kan! Er zijn namelijk heel wat planten waar insecten een hekel aan hebben. Muggen houden bijvoorbeeld niet van de geur van citroenmelisse, eucalyptus en lavendel. Een paar van die plantjes in de tuin of op je terras zien er niet alleen leuk uit, ze beschermen je kinderen ook tegen irritante beestjes.

Bescherm je kroost met een veilig en kindvriendelijk product

Insectensprays bestaan er in heel wat verschillende uitvoeringen. Helaas is niet elke spray even kindvriendelijk. Veel producten bevatten namelijk DEET, een chemische stof die de insecten op afstand houdt. Producten met DEET zijn uit veiligheidsredenen niet toegelaten in je handbagage op vluchten vanuit Brussels Airport. Goed nieuws voor de ouders: er is ook een natuurlijk alternatief. Picasol Anti-Insect bevat citriodiol, het enige natuurlijke ingrediënt tegen insecten dat officieel erkend is door onder andere de Wereld Gezondheidsorganisatie en de Europese Commissie. Deze Anti-Insect heeft geen neveneffecten en is perfect geschikt voor kinderen vanaf drie maanden. Bovendien kunnen ook zwangere vrouwen Picasol Anti-Insect gebruiken. Dankzij deze natuurlijke insectenspray hoeft niemand nog bang te zijn voor insectenbeten.

Handig: 2-in-1 bescherming

Houden je kinderen van buitenspelen en kampen bouwen in de natuur? Dan wil je ze vast beschermen tegen insecten én zon. Geen nood: je zoon of dochter hoeft niet uren stil te zitten terwijl jij hem of haar insmeert met de ene na de andere lotion. Picasol 2-in-1 Sun & Insect Protection combineert een zonnecrème en insectenlotion in één handig product. Deze 2-in-1-bescherming is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en beschermt tegen zowat alle insecten, inclusief wespen. Bovendien is dit product jouw ideale partner in crime voor op reis. Je hoeft maar één flesje in je bagage te steken, en je kinderen kunnen naar hartenlust zwemmen. Jawel: Picasol is waterresistent. Gemakkelijk!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…