Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een efficiënte en veilige insectenspray, bestaat dat wel?

Olivier
3 min read

Synthetische insectenwerende middelen zijn allesbehalve milieuvriendelijk, omdat ze stuk voor stuk schadelijke afvalstoffen achterlaten in de lucht. Door hun synthetische samenstelling kunnen deze insectensprays schadelijk zijn voor het milieu en hebben ze een invloed op de gezondheid van de mens. Gelukkig is er vandaag ook Pistal, een natuurlijk, plantaardig insectenwerend middel dat net zo effectief is en het milieu veel minder belast.

Plantaardige insectenwerende middelen

Wist je dat heel wat planten zichzelf beschermen tegen plantenetende insecten door vluchtige stoffen af te scheiden? Zo verstoren ze de geurreceptoren van de insecten, die de planten vervolgens veel minder makkelijk opmerken. Honderden jaren geleden ontdekte de mens dat diezelfde stoffen ook voor hem een bijzonder effectief middeltje waren om insecten op afstand te houden. Onze voorouders verbrandden de planten, persten ze en brachten de plantaardige olie aan op hun huid, of ze haalden gewoon specifieke plantenexemplaren in huis om insecten af te weren.

Maar gelukkig hoeven we dankzij de wetenschap tegenwoordig niet meer uitgebreid op zoek te gaan naar boerenwormkruid tegen vlooien, muntblaadjes tegen mieren of andere zeldzame planten die specifieke insectsoorten afweren.

Natuurlijke insectenspray tegen àlle insecten (ook in huis)

Pistal, een natuurlijke insectenspray ontwikkeld door Oystershell Laboratories, bevat plantaardig pyrethrum-extract, een Europees vergund en werkzaam bestanddeel op basis van de Afrikaanse chrysant. Pyrethrum-extract is een van de oudst gekende afweermiddelen tegen insecten en is niet nefast voor mens en natuur dankzij de natuurlijke stoffen. Ook kan je er het kinderzitje of het speelpark mee behandelen om je kleintje te beschermen tegen vervelende beestjes. Pistal is een ideaal afweermiddel tegen luizen, teken, muggen, motten, mieren, fruitvliegen, vlooien, … Het werkt tegen alle vliegende en kruipende insecten, van mierennest tot muggenzwerm. Je hoeft dus niet langer voor elk type insect een andere spray te kopen. Vraag ernaar in je apotheek!

Ook te gebruiken op huisdieren

Omdat Pistal natuurlijke ingrediënten bevat, mag je de spray ook rechtstreeks op je huisdier gebruiken (behalve op katten, vogels of koudbloedige dieren). Iets wat je met synthetische sprays uiteraard nooit mag doen. Ook de omgeving van je huisdieren kun je gemakkelijk met Pistal behandelen. Denk maar aan de slaapplaats van je hond, het kippenhok in de tuin, het zadeldoek van je paard, …  Ben je allergisch voor huisstofmijt of heb je last van bedwantsen? Behandel je meubels met Pistal en je huis wordt insectenvrij! En je mag gerust zijn: Pistal maakt geen vlekken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…