Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om insecten in de zomer te bestrijden

Olivier
4 min read

De zomermaanden brengen we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buitenshuis door. Zonnebaden, een boekje lezen, lekker buiten eten, … Heerlijk! Helaas durven insecten daar weleens een stokje voor steken. Vliegen, muggen, spinnen, mieren, zilvervisjes, motten … Al dat gezoem, gekriebel en gesteek jaagt je zo weer naar binnen. Maar ook daar weten insecten je in de zomer al snel te te vinden, tenzij je je voorzorgen hebt genomen. Wil je weten hoe je insecten in de zomer het beste bestrijdt, zowel binnen als buiten? Ontdek onze tips!

Sluit je huis af voor insecten

Voorkomen dat insecten je woning binnenraken, is alvast veel minder vervelend dan ze te moeten bestrijden. Zo geef je ongedierte zo weinig mogelijk kansen:

 • Dicht alle gaten en kieren waar insecten doorheen kunnen komen. Belangrijke luchtgaten scherm je af met horren. 
 • Liggen je dakgoten en regenpijpen nog vol herfst-en winterbladeren? Meteen ruimen is de boodschap! Insecten houden van beschutte plekjes waar veel vocht en voedsel te vinden is, en planten zich daar ook het snelst voort.
 • Bewaar vuilniszakken in afgesloten containers, het liefst buitenshuis.
 • Verplaats planten die nogal dicht bij het huis groeien of geef ze ten minste een snoeibeurt. Planten zijn natuurlijke ‘bruggen’ voor insecten om je woning binnen te komen.
 • Steekmuggen ontwikkelen zich (afhankelijk van de soort) in stilstaand of bewegend water. Controleer of je dakgoten het regenwater vlot afvoeren en vermijd kleine plasjes in je tuin. Een vergeten emmer of oude autoband wordt al snel een broeihaard.

Ruim etensresten altijd meteen op

Als het aan tafel gezellig is, durven we de afwas en etensrestjes weleens te laten staan. Toch bijt je maar beter even door, want voor je het weet voelen mieren zich ook uitgenodigd op je feestje. Controleer na een barbecue of tuinfeest ook goed of er nergens een klein stukje vlees of saus werd gemorst, want zelfs het kleinste restje kan grote gevolgen hebben. Al eens gezien hoe snel een stoet mieren zich vormt?

Natuurlijke insectensprays zijn het effectiefst

Er bestaan ontelbare chemische sprays om insecten te weren, maar gezond voor mens en dier zijn die natuurlijk allesbehalve. Bovendien werkt elke spray maar voor een beperkt aantal insectensoorten en moet je er dus heel wat verschillende in huis halen. Of er dan geen alternatief is? Dat is er zeker. De natuurlijke insectenspray van Pistal biedt heel wat voordelen:

 • De insectenspray van Pistal is ontwikkeld op basis van het plantaardige extract pyrethrum, afkomstig van de Afrikaanse chrysant, en een van de oudst gekende middelen tegen insecten. De spray is zelfs de enige natuurlijke spray die in je apotheek verkrijgbaar is.
 • Pistal is al na enkele uren vervlogen uit de atmosfeer en de bodem, en is dus niet schadelijk voor het milieu.
 • De spray is niet giftig en maakt geen vlekken.
 • Je kunt de Pistal insectenspray overal gebruiken: in je tuin, op je terras, binnenshuis, … Je kunt de spray zelfs ondersteboven spuiten, handig voor die moeilijk te bereiken plekjes!
 • Pistal werk tegen alle insecten. Je hoeft dus niet voor elke insectenplaag een ander middeltje in huis te halen.
 • Pistal geurt heerlijk naar lavendel en citronella.
 • De natuurlijke spray van Pistal kan gebruikt worden om je huisdieren te beschermen. Let wel op met jonge dieren en kippen; gebruik de spray niet rechtstreeks en in een kleine dosis. Gebruik de spray niet voor katten, kleine vogels en koudbloedige dieren.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…