Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Helpt ontbijten bij het afvallen?

Camille
3 min read

Eten en daardoor afvallen, het klinkt je waarschijnlijk tegenstrijdig in de oren. Toch is een goed ontbijt dé manier om kilo’s kwijt te raken. Bovendien zorgt het ervoor dat je je de hele dag goed voelt. Wij zetten de vele voordelen van een gezond ontbijt voor je op een rij en geven ook nog eens tips voor deze ideale start van jouw dag!

Energie

De dag beginnen met een goed ontbijt is enorm belangrijk. Het geeft je namelijk direct energie en zorgt er bovendien voor dat jouw stofwisseling op gang komt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die het ontbijt overslaan gedurende de dag meer eten en snacken. Het ontbijt overslaan is dan ook een absolute no-go.

Gezond ontbijt

Met simpelweg te ontbijten ben je er nog niet, want je dient uiteraard wel een gezonde keuze te maken. Hieronder onze top 4 gezonde ontbijten. Tip: ’s avonds eet je ook dagelijks iets anders. Datzelfde geldt voor het ontbijt. Wissel regelmatig af zodat je steeds andere voedingsstoffen binnen krijgt en de verveling niet toeslaat.

1. Fruit & yoghurt

Een licht ontbijt met fruit en yoghurt is ideaal voor wie ’s morgens moeite heeft eten binnen te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een schaaltje yoghurt met stukjes banaan, perzik of appel. Combineer het eens voor havermout, muesli, granola, volkoren cornflakes of -crunch. Let wel op dat je niet een ongezonde variant boordevol suiker kiest.

2. Havermout

Havermout is heel gezond en ideaal als ontbijt. Het verlaagt je cholesterol, bevat veel antioxidanten en is van nature glutenvrij. Het is bovendien heel lekker én zorgt ervoor dat je je lange tijd verzadigd voelt en niet snel naar een ongezonde snack grijpt. Je kunt havermout op verschillende manieren bereiden. Je kunt kiezen voor water, gewone koemelk, sojamelk, amandelmelk of geitenmelk. De laatste bevat wel lactose, maar minder mensen krijgen klachten bij het drinken van geitenmelk.

Tot slot kan je er diverse gerechten mee maken: havermoutpap, pannenkoeken, koekjes/cakes, crumble, in een smoothie of in joghurt.

3. Gekookt eitje

Wanneer jij ’s ochtends wel van een stevig ontbijt houdt, kook dan eens een eitje. Lekker op een volkoren boterham of cracker!

4. Smoothie

Voor een snel en makkelijk ontbijt gooi je wat fruit met (soja)melk of yoghurt in de blender en voilà! Een gezond en smaakvol drinkontbijt klaar voor consumptie.

Op bovenstaande tips zijn talloze variaties te bedenken. Krijg je echt zo vroeg nog bijna geen eten naar binnen, eet dan een paar uur na het ontbijt een stuk fruit. Zo verdeel je de maaltijden wat over de dag. Voeding is uiteraard zeer belangrijk wanneer je wilt afvallen, maar dat geldt ook voor beweging. Let daarom op dat je iedere dag minimaal een halfuur tot een uur beweegt. Zoek een sport die je leuk vindt en zoek een maatje zodat jullie elkaar kunnen motiveren. Zo val je gemakkelijker én blijvend af!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…