Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Herkenbare situaties als je ex in je vriendengroep zit

Anja
2 min read

Wanneer je relatie is beëindigd, is het natuurlijk het gemakkelijkst wanneer je elkaar daarna niet meer ziet. Of je moet als vrienden uit elkaar gaan, maar dat is slechts weinig koppels gegund, ook al zeggen ze om de lieve vrede vaak wat anders. Maar wat doe je als je ex deel uitmaakt van jullie vriendengroep waarmee je ieder weekend gaat stappen? Dan kun je twee dingen doen: Of je maakt goede afspraken, of één van de twee zal de vriendengroep vaarwel moeten zeggen.

Als je geen slaande ruzie hebt

Wanneer jullie besluiten om een punt achter jullie relatie te zette,  maar jullie hebben geen ruzie dan is er misschien nog wel wat te regelen. Je kunt afspreken dat jullie het tijdens gezamenlijke stapavonden niet over jullie voorbije relatie praten en aan je vrienden vragen om hier ook geen opmerkingen over te maken of vragen over te stellen.

Het wordt misschien even lastig wanneer één van jullie beiden een nieuwe relatie krijgt. Dan moet de ander misschien even slikken. Maar als na verloop van tijd de situatie zich wat normaliseert ontstaat er wellicht een situatie waarmee jullie beiden kunnen leven.

Wat als het niet werkt?

Als blijkt dat het niet werkt dat jullie allebei met dezelfde vriendengroep blijven om gaan dan wordt het lastig. Want dan dwing je in feite om jullie vrienden een keuze te laten maken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een splitsing in een vriendengroep ontstaat omdat een stel dat er deel van uitmaakt uit elkaar is gegaan.

Als dit gebeurt dan is dat natuurlijk jammer, maar er is niet heel veel aan te doen. Wanneer jij en je ex allebei aangeven niet meer met de groep op stap te willen als de ander er ook bij is dan zit er niets anders op dan dat jullie voortaan apart van elkaar uitgaan, al dan niet met nieuwe vrienden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…