Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo help je een vriendin met een gebroken hart

Anja
2 min read

Liefdesverdriet is de pijn die je voelt als degene van wie je houdt onbereikbaar blijkt. Als jij verliefd bent op iemand, maar diegene moet niets van je hebben, als je geliefde het uitmaakt, als jouw liefde niet beantwoord wordt, als je partner vreemd gaat. Allemaal situaties die kunnen leiden tot een gebroken hart. Hoe steun jij je vriendin nu het best wanneer zij een gebroken hart heeft?

1. Afleiding

Ga veel leuke dingen met haar doen die niets, maar dan ook niets met relaties of jongens te maken hebben. Maak er een leuke girlsday van. Ga lekker naar de film, maak samen een lange wandeling door het bos of aan zee, noem maar op!

2. Praten

Steek haar een hart onder de riem door op een positieve manier op haar in te praten. Zij heeft op het moment waarschijnlijk een heel laag zelfbeeld, probeer daar verandering in te brengen.

3. Luisteren

Dit is misschien nog wel belangrijker dan praten. Probeer aandachtig te luisteren naar wat ze te vertellen heeft en kom erachter wat haar het meest dwars zit. Zo kun je beter inschatten waar ze behoefte aan heeft.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…