Er hangen ons veel ergere dingen boven het hoofd dan apenpokken
Volgens de ProMED-website, ‘s werelds grootste open surveillancesysteem voor het melden van uitbraken, was mei een slechte maand voor infectieziekten. En dat heeft niks...
Inhoud
Hardlopen is zeer goed voor de gezondheid, maar helaas gebeurt het nog te vaak dat hardlopers door verkeerde keuzes blessures oplopen. Lopen stimuleert je uithoudingsvermogen, maar zet een grote druk op je gewrichten, spieren en botten. Wij geven je alvast enkele nuttige tips om blessures tijdens het lopen te vermijden.
Goede loopschoenen zijn essentieel om op een gezonde manier te kunnen lopen. Ze moeten afgestemd zijn op je gewicht, pronatie en loopstijl. Je loopschoenen zijn zo goed als je enige schokdemping tussen jouw knieën en de harde grond. Belangrijk dus om knieblessures te voorkomen. Ze vangen harde klappen op die veroorzaakt worden tijdens het lopen. Je sportschoenen vormen dus schokdempers van je lichaam tijdens het hardlopen.
Veel blessures worden veroorzaakt door een slechte warming-up. Het is zeer belangrijk een goede warming-up te doen en daarna alle spiergroepen goed te stretchen. Na de warming-up en het stretchen zal je merken dat je veel soepeler beweegt. Sporten met koude spieren is vragen om blessures.
Een andere oplossing voor het voorkomen van blessures is het gebruik van fysiotherapeutische tape, ook wel kinesiothologie tape genoemd. Deze tape zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid en een optimale ondersteuning van de spieren. Je kunt deze tape tot wel 7 dagen dragen en het is volledig waterafstotend. Je merkt eigenlijk niet eens dat je deze tape draagt. tijdens het dragen van deze tape verbetert je stabiliteit en bewegingsvrijheid.
Het is heel belangrijk om te rusten na een intensieve workout. Ook als je last begint te krijgen van spieren of gewrichten is het altijd beter om rust te nemen totdat je lichaam weer volledig hersteld is. Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen en sterker te worden tijdens de herstelperiode. Als je dit niet doet, ontstaat de kans dat je gevoeliger wordt voor blessures.
Zorg voor voldoende maatregelen om blessures te voorkomen.
Volgens de ProMED-website, ‘s werelds grootste open surveillancesysteem voor het melden van uitbraken, was mei een slechte maand voor infectieziekten. En dat heeft niks...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon