Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan je blessures tijdens het lopen vermijden?

Camille
2 min read

Hardlopen is zeer goed voor de gezondheid, maar helaas gebeurt het nog te vaak dat hardlopers door verkeerde keuzes blessures oplopen. Lopen stimuleert je uithoudingsvermogen, maar zet een grote druk op je gewrichten, spieren en botten. Wij geven je alvast enkele nuttige tips om blessures tijdens het lopen te vermijden.

1.  Schoenen

Goede loopschoenen zijn essentieel om op een gezonde manier te kunnen lopen. Ze moeten afgestemd zijn op je gewicht, pronatie en loopstijl.  Je loopschoenen zijn zo goed als je enige schokdemping tussen jouw knieën en de harde grond. Belangrijk dus om knieblessures te voorkomen. Ze vangen harde klappen op die veroorzaakt worden tijdens het lopen. Je sportschoenen vormen dus schokdempers van je lichaam tijdens het hardlopen.

2. Warming-up

Veel blessures worden veroorzaakt door een slechte warming-up. Het is zeer belangrijk een goede warming-up te doen en daarna alle spiergroepen goed te stretchen. Na de warming-up en het stretchen zal je merken dat je veel soepeler beweegt. Sporten met koude spieren is vragen om blessures.

3. Kinesiothologie Tape

Een andere oplossing voor het voorkomen van blessures is het gebruik van fysiotherapeutische tape, ook wel kinesiothologie tape genoemd. Deze tape zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid en een optimale ondersteuning van de spieren. Je kunt deze tape tot wel 7 dagen dragen en het is volledig waterafstotend. Je merkt eigenlijk niet eens dat je deze tape draagt.  tijdens het dragen van deze tape verbetert je stabiliteit en bewegingsvrijheid.

4. Rust

Het is heel belangrijk om te rusten na een intensieve workout. Ook als je last begint te krijgen van spieren of gewrichten is het altijd beter om rust te nemen totdat je lichaam weer volledig hersteld is.  Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen en sterker te worden tijdens de herstelperiode. Als je dit niet doet, ontstaat de kans dat je gevoeliger wordt voor blessures.

Zorg voor voldoende maatregelen om blessures te voorkomen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…