Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe moet je een vrouw aanspreken?

Bram
4 min read

Ongeveer negentig procent van de mannen durft een leuke vrouw niet aan te spreken. Zij blijven op een afstandje naar de vrouw kijken, denken na over wat ze tegen de vrouw kunnen zeggen en ondernemen uiteindelijk geen actie. De vrouw loopt voorbij, gaat weg en de kans is verkeken. De reden dat de meeste mannen geen leuke vrouwen aan durven te spreken, komt vanwege het feit dat men niet weet wat ze tegen de betreffende vrouw moeten zeggen. Daarom lees je in dit artikel enkele tips voor het succesvol aanspreken van een vrouw, zodat ook jij uiteindelijk deel uitmaakt van de trotse tien procent van de mannen die het wel aandurven om een vrouw aan te spreken. 

Tip 1: toon interesse

Interesse tonen wil niet zeggen dat je moet laten zien dat je op de betreffende vrouw valt, maar het betekent dat je laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat de vrouw op dat moment aan het doen is. Iedereen praat graag over zichzelf, dus een succesvolle methode om iemand aan te spreken is te laten zien dat je geïnteresseerd bent in wat de betreffende vrouw aan het doen is op dat moment. Sta je bijvoorbeeld bij de koffie-automaat op het werk, dan kun je vragen welke thee de vrouw drinkt of hoe ze haar koffie drinkt. Dit zijn simpele openingszinnen, maar kunnen wel een gesprek ontketenen. 

Tip 2: vind dingen die jullie gemeen hebben

Als je iemand niet kent lijkt het misschien lastig om dingen te vinden die je met elkaar gemeen hebt, maar dit hoeft helemaal niet lastig te zijn. Sta je bijvoorbeeld in een café, dan kun je praten over het café waar je beide bent. Sta je bij de bushalte te wachten tot de bus komt, dan kun je zelfs hier nog een leuk gesprek over beginnen. Blijf op deze manier altijd gespreksonderwerpen zoeken waar je beide over kunt praten en je hebt al sneller een gesprek dan wanneer je lukraak gaat praten.

Tip 3: maak oogcontact

Communicatie is niet alleen verbaal, maar ook non-verbaal. Het aanspreken van een vrouw is dan ook meer dan alleen het bij elkaar rapen van moed om haar aan te spreken en het opdreunen van een openingszin. Het is ook het maken van oogcontact en het aannemen van de juiste houding. Hierbij is voornamelijk het maken van oogcontact erg belangrijk, omdat dit een goede manier is om te toetsen of iemand behoefte heeft aan contact. Kijk de vrouw die je wil aanspreken altijd eerst aan voor je naar haar toe loopt en je merkt meteen of ze hier zin in heeft. Kijkt ze meteen weg, dan is het misschien beter om even te wachten of een andere leuke vrouw te zoeken. Kijkt ze vriendelijk terug, dan is de kans groot dat ze open staat voor contact. Met het maken van oogcontact wordt overigens niet bedoeld dat je de vrouw schaamteloos aan moet staren. Gewoon een vriendelijke blik en een kort oogcontact is voldoende om de vrouw te peilen. 

Tip 4: gewoon doen en leer van je fouten

Als je altijd maar blijft nadenken wat je moet zeggen en nooit actie onderneemt, zul je nooit iets anders zien dan de rug van de leuke vrouw, die langzaam bij je wegloopt. Je kunt alleen goed worden in het aanspreken van vrouwen als je dit oefent. Kortom: denk er niet te veel over na en spreek die leuke vrouw gewoon eens aan, voor ze weer weg gaat. Misschien is de openingszin die je nu gebruikt niet de beste en eindigt het gesprek een beetje op een ongemakkelijke manier, maar hier heb je wel weer van geleerd. En dat wat je nu geleerd hebt, kun je vervolgens weer toepassen bij het aanspreken van andere vrouwen. Op deze manier leer je jouw aanspreekmethode te verfijnen en is de kans dat je een vrouw succesvol aanspreekt, steeds iets groter.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…