Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe vergroot je de kans op een orgasme bij vrouwen?

Anja
7 min read

Het is niet voor elke vrouw weggelegd om eenvoudig vaginaal een orgasme te bereiken. Om die reden hebben we hieronder een aantal adviezen en tips voor je op een rijtje gezet waarmee je kunt proberen om gemakkelijker tot een vaginaal orgasme te krijgen.

Focus niet te veel op het orgasme

In plaats je volledig te focussen op het orgasme dat je wilt bereiken, doe je er verstandig aan om al je aandacht te richten op het genot dat je tussen de lakens, of op welke plaats dat je seks hebt.

Op het ogenblik dat je koste wat het kost klaar wilt komen, zul je je niet kunnen laten gaan. Je volledig vrij en ontspannen voelen is echter het cruciale aspect om in een opgewonden stemming te komen en een orgasme te bereiken. Indien je je volledig kunt overgeven aan het genot dat je beleeft aan het vrijen, dan kan dit op een zeker ogenblik zo intens worden dat je moeiteloos een orgasme krijgt. Zolang de seks tussen jou en je sekspartner prettig is, kun je je focussen op het hier en nu.

Door je gedachtegang even stil te zetten, en dus niet meer na te denken over allerlei zaken die je nog moet doen, maar ook door je niet druk te maken over je uiterlijk tijdens het vrijen, zul je veel gemakkelijker klaarkomen. Wanneer je merkt dat je gedachten tijdens het vrijen toch afdwalen dan dien je je uiteraard opnieuw op het liefdesspel te richten en alle andere zaken even uit je gedachten te verbannen. Alle aandacht dien je tijdens de seks namelijk te richten op je vijf zintuigen.

Goede interactie is essentieel

Je sekspartner is niet in staat om je in zijn eentje vaginaal te laten klaarkomen. Je bent dan ook, samen met je lief, verantwoordelijk voor jouw genot. Dit zal wellicht wat tegenstrijdig lijken, maar zelfs tijdens deze interactie zul je je op een bepaalde manier egocentrisch dienen op te stellen. Je weet immers zelf het beste welke prikkels je nodig hebt om opgewonden te raken en je hoogtepunt te bereiken.

Je dient dan ook zelf de touwtjes in handen te nemen en je sekspartner naar de plekjes te leiden waar je het meest opgewonden van raakt. Mannen weten immers niet op voorhand wat je prettig vindt en waar zij je het beste aan kunnen raken op je tot een orgasme te brengen. Uiteraard hoeft geen handleiding voor je sekspartner op te stellen, maar toch is het essentieel om hem een paar aanwijzingen te geven. Natuurlijk dien je dit altijd op een liefdevolle en romantische manier te doen.

Voorspel als optimaal uitgangspunt

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen na een uitgebreid voorspel eenvoudiger een orgasme kunnen bereiken. Vrouwen bij wie het voorspel achterwege blijft, of een ondergeschikte rol vervult in het liefdesspel, komen dan ook vaak veel lastiger klaar.

Het voorspel zorgt er namelijk voor dat een vrouw zich beter kan concentreren op wat ze voelt en gemakkelijker een staat van opwinding weet te bereiken. Beter wordt het voorspel dus niet overgeslagen en streel je voor de eigenlijke daad op een liefdevolle- en sensuele wijze elkaar. Uiteraard dien je je dan op een bepaald ogenblik eveneens uitgebreid te gaan focussen op de erogene zones van elkaars lichaam.

Spieren van je bekkenbodem trainen

Om optimaal te kunnen genieten van alles wat er tijdens een vrijpartij gebeurt, moet je bekkenbodem in een optimale conditie brengen. De bekkenbodem bestaat uit een groep spieren die is gelegen tussen je anus en je geslachtsdelen.

Net zoals alle andere spieren in je lichaam kunnen ook deze spieren na verloop van tijd verslapt zijn geraakt en kun je zelfs te maken krijgen met ongewenst urineverlies. Maar ook op het moment dat je bekkenbodem verslapt zodra je deze aanspant, dan is het zaak om deze te gaan trainen en te versterken.

Dagelijkse training van de bekkenbodem

Eigenlijk kun je altijd en overal de spieren van je bekkenbodem trainen. Het maakt daarbij niet uit of je nu in de file staat, je achter je pc zit of in de rij voor de kassa staat. Je traint de spieren van je bekkenbodem al door deze 15 keer je aan te spannen en vervolgens weer los te laten. Indien het je zelf niet lukt om je bekkenbodemspieren sterker te maken, dan is het verstandig om een deskundige te raadplegen.

Zo kan bijvoorbeeld een fysiotherapeut je helpen met het trainen van deze spieren. Ook kun je het advies krijgen om zogenaamde geishaballetjes te gaan dragen. Geishaballetjes zijn kleine flexibele balletjes die je in je vagina dient te dragen tijdens je dagelijkse activiteiten. Deze balletjes bevatten namelijk kleine gewichtjes die ervoor zorgen dat je je vagina automatisch aan gaat spannen. De spieren zullen daardoor versteken en je orgasme eveneens krachtiger maken.

Seksspeeltjes om een orgasme te ontdekken

Een heleboel vrouwen ontdekken pas een orgasme op het moment dat zij beginnen met het gebruik van seksspeeltjes. Seksspeeltjes zullen er namelijk voor zorgen dat je lichaam op een andere manier wordt geprikkeld.

Je ervaart dus sensaties op een andere wijze dan wanneer je door de penis van een man wordt gepenetreerd. Maar vaak is het ook veel eenvoudiger om, als je alleen bent, je te concentreren op je seksuele genot. Je zult je dan namelijk minder snel gegeneerd of geremd voelen, dan wanneer je samen met je lief aan het vrijen bent.

Seksspeeltjes gebruiken is voor een groot aantal vrouwen nog altijd een taboe. Toch is er geen enkele reden om je voor het gebruik ervan te schamen. Door middel van deze hulpmiddelen ben je immers veel beter in staat om je eigen lichaam beter te leren kennen en te weten te komen wat je eigenlijk voelt tijdens seksuele opwinding. Zodra je in je eentje erachter bent gekomen wat je prettig vindt en hoe je je het beste een orgasme kunt bereiken, zal dit samen met je lief ook een stuk eenvoudiger worden.

Onontdekte plekjes van je lichaam

Naarmate je ouder wordt, en je alleen of met je lief, meer seksuele ervaring op hebt gedaan, ontdek je eveneens een aantal plekjes van je lichaam die je nog niet zo goed, of zelfs helemaal niet, kende. Je kunt soms zelfs versteld staan van bepaalde plekjes op je eigen lichaam en de uitwerking die bepaalde prikkels hierop hebben. Wellicht dat je een plekje ontdekt waar je niet eens van wist dat de prikkeling ervan kon leiden tot het bereiken van een orgasme. Je lichaam is namelijk niet volledig gelijk aan dat van alle andere vrouwen en zal daardoor ook niet altijd volgens de boekjes op seksuele prikkels reageren.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…