Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke seksspeeltjes passen bij jou?

Anja
6 min read

Met seksspeeltjes worden speciale speeltjes bedoeld die je kunt gebruiken tijdens het liefdesspel of tijdens zelfbevrediging. Je kunt dit soort speeltjes bijvoorbeeld inzetten als je de seks interessanter wilt maken. In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld zijn de meeste vrouwen niet per definitie afkerig van seksspeeltjes.

Het gros van hen zou het namelijk plezierig vinden om seksspeeltjes te gebruiken, of gebruikt deze zelfs al. Het is overigens een groot misverstand dat seksspeeltjes alleen gebruikt kunnen worden tijdens het hebben van soloseks. Ruim 60 procent van de vrouwen geeft immers aan seksspeeltjes ook graag te gebruiken tijdens het vrijen met hun lief.

Kiezen van een seksspeeltje

Het kiezen van het juiste seksspeeltje kan echter wel voor problemen zorgen, en dan in het bijzonder vanwege het gigantische aanbod dat tegenwoordig beschikbaar is op dit gebied. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een lijstje voor je gemaakt met seksspeeltjes die veel vrouwen het liefst gebruiken in het bijzijn van hun partner.

Een vibrator of dildo

Een man beschikt doorgaans over een tweetal handen, maar dat neemt niet weg dat hij soms wel een extra hulpmiddel kan gebruiken als hij een vrouw wil plezieren in bed. Een vibrator of een dildo kan bijvoorbeeld prima in worden gezet als hij zijn sekspartner extra wil stimuleren. De meeste vrouwen vinden het namelijk fijn om tijdens een vrijpartij op verschillende manieren gestimuleerd te worden. Niet in elk seksstandje zal stimulatie echter even praktisch zijn en de man het alleen moet stellen met zijn beide handen en zijn penis om zijn lief te prikkelen. Om een orgasme te krijgen hebben vrouwen namelijk soms net een extra duwtje nodig dat door een vibrator of dildo kan worden gegeven.

Een vibrator, maar ook een dildo, kan in een dergelijk geval een prima hulpmiddel zijn om voor extra seksueel genot bij haar te zorgen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de vibrator en de dildo als meest favoriet seksspeeltje voor vrouwen wordt bestempeld. Dit speeltje kan immers zowel tijdens soloseks als tijdens een vrijpartij in worden gezet voor extra stimulatie. Door de extra prikkels zal een vrouw zich bovendien meer laten gaan tijdens de seks.

Bondage

Vandaag de dag zijn bondage producten immens populair en een heleboel vrouwen vinden het bijzonder spannend om deze te gebruiken tijdens de seks. De meeste vrouwen kiezen er echter bewust voor om deze bondageproducten beperkt te houden, en dus geen complete SM-kamer ermee in te richten. Het gros van hen wil immers eerst beoordelen of bondage wel bij hen past.

Wanneer je met bondagematerialen aan de slag wilt gaan, zijn er een heleboel manieren om ervoor te zorgen dat een vrijpartij spannender en leuker wordt voor jullie beide. Bondage is één van de manieren waarop een vrouw in staat wordt gesteld om de seks intenser te beleven. Vrouwen kunnen immers soms geremd, of snel afgeleid, zijn tijdens het vrijen. Ze zullen als gevolg daarvan eerder een passieve rol aan gaan nemen, terwijl ze zich daar niet echt prettig bij voelen. Verder worden vrouwen dikwijls afgeleid, bijvoorbeeld door werk dat is blijven liggen, of door de vraag of ze er wel goed uitziet in je ogen.

Door gebruik te maken van bondagematerialen kun je met dit soort gevoelens gemakkelijk korte metten maken. Je kunt er onder andere voor kiezen om een blinddoek te gebruiken om je lief het zicht tijdelijk te ontnemen. Zo zal een vrouw minder snel worden afgeleid, en kan ze zich beter focussen op de prikkels die bij haar binnen komen. Het uitschakelen van het zicht zorgt er namelijk voor dat de andere zintuigen veel intenser gaan werken.

Daarnaast zal de passieve rol van de vrouw zo evenmin een probleem opleveren. Door haar bijvoorbeeld handboeien om te doen, kun je haar dwingen om passief te zijn. De vrouw weet dan dat ze niets kan doen, en dat de man de leider is van deze vrijpartij. Als gevolg daarvan kan het veel eenvoudiger zijn om je wat vrijer te gaan voelen tijdens het vrijen. Het seksueel genot van de vrouw zal op deze manier intenser binnen komen omdat haar twijfels direct worden geëlimineerd.

Maar ook de man de onderdanige rol toebedelen, zal prima werken. Zo zal de vrouw immers plotseling aanzienlijk meer macht tijdens het vrijen krijgen en haar fantasie de vrije loop laten. Door de man bijvoorbeeld te blinddoeken of te boeien, kan een vrouw immers doen wat ze wil en zal zowel haar seksueel genot als haar libido een boost krijgen.

Persoonlijke voorkeuren

Bij het kiezen van een seksspeeltje zullen altijd bepaalde persoonlijke voorkeuren een essentiële rol spelen. Om die reden dien je dan ook zelf uit te vinden wat je prettig vindt en wat je juist wilt vermijden. Iedereen heeft eigen voorkeuren, en als je de meest verkochte seksspeeltjes bestudeert, dan zal je beeld vertekend worden. Een heleboel mensen kopen immers een aantal speeltjes, maar gebruiken deze niet of slechts ten dele. Vaak schaffen mensen bijvoorbeeld een heleboel goedkope seksspeeltjes aan die vervolgens ergens achter in hun nachtkastje belanden om er nooit meer uit tevoorschijn te komen.

Schaamte en terughoudendheid bij het kiezen

Iemand rechtstreeks vragen welk seksspeeltje het meest in de smaak valt, zal in de regel geen eerlijk of volledig antwoord opleveren. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet precies wat ze willen, of ze willen dat liever niet direct zeggen. Om die reden kun je je partner beter op een rustig moment romantisch samen gaan zitten en een ontspannen sfeer creëren. Door vervolgens, uiteraard samen met je lief, verschillende seksspeeltjes op briefjes te schrijven, kun je erachter komen wat jullie beide aantrekkelijk vinden om te gaan gebruiken tijdens het liefdesspel.

De populairste seksspeeltjes voor vrouwen

De seksspeeltjes die voor vrouwen het meest populair zijn, zijn de vibrator en de dildo. Maar ook bondagematerialen nemen snel in populariteit toe. Dit wil echter niet zeggen dat je zelf geen andere seksspeeltjes kunt prefereren. De meest verkochte seksspeeltjes hoeven dus niet altijd ook de speeltjes te zijn die het vaakst worden gebruikt. Zo zal bijvoorbeeld een vibrator uit het duurdere segment van de sekshop jaren langer meegaan, maar nooit tot de meest verkochte producten gaan behoren.

Om die reden kun je beter op zoek gaan naar seksspeeltjes die jou en je partner echt leuk vinden. De speeltjes zijn namelijk bedoeld om jullie seksleven meer spanning te bezorgen. Hierbij dien je er echter wel te waken dat je ook nog regelmatig met elkaar vrijt zonder dergelijk hulpmiddelen. Zo ben je verzekerd van de toegevoegde waarde van de seksspeeltjes en wordt hier geen hoofdrol aan toebedeeld tijdens elke vrijpartij. Van elkaar genieten tijdens de seks moet daarbij zeker op de eerste plaats innemen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…