Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je muggenbeet jeukvrij op 10 manieren

Bram
2 min read

Je hebt alles geprobeerd om van die vervelende jeuk af te komen en niets lijkt te helpen. Geen nood, er zijn verschillende middeltjes die je muggenbeet kunnen genezen.

1.Citroen of limoen

Snij een limoen of citroen in twee en wrijf dit over je muggenbeet. Het zuur in de citroen zal ervoor zorgen dat de jeuk verdwijnt

2.Havermout

Doe wat haver en warm water in een kommetje en maak een pasta. Doe de haver pasta op je muggenbeet en laat het opdrogen. Haver zal ervoor zorgen dat je muggenbeet uitdroogt en geneest.

3.Een lepeltje honing

Smeer een klein beetje honing op en rond je muggenbeet. Door de honing zal je muggenbeet minder jeuken.

4.Appelazijn

Giet appelazijn op een wattenstaafje en breng dit aan op je muggenbeet. Het zuur neutraliseert de jeuk.

5.Aspirine

Plet een pilletje aspirine en voeg een klein beetje water toe. Breng de aspirine pasta aan op je muggenbeet en de zwelling en jeuk zullen verminderen.

6.Tandpasta

Tandpasta lijkt wel een wondermiddel te zijn tegen jeuk. Breng s’ avonds voor het slapen gaan witte tandpasta aan op je muggenbeet. Laat de tandpasta gedurende de nacht opdrogen en reinig ’s morgens met een milde zeep.

7.Verse basilicum

Rol een paar blaadjes basilicum uit over je muggenbeet. In basilicum zitten de stoffen thymol en kamfer die jeuk verzachten.

8.Een ijsblokje

Leg een ijsblokje op je muggenbeet en laat dit 20 minuten liggen, de jeuk zal snel verdwijnen

9.Een warme lepel

Leg een lepel in warm water en laat het enkele seconden afkoelen. Houdt de warme lepel nu gedurende tien seconden tegen je muggenbeet.

10.Tijgerbalsem, een wondermiddel?

Wanneer echt niets lijkt te helpen kan je dit laatste wondermiddel uitproberen. Smeer een beetje tijgerbalsem op je muggenbeet en voel je huid warm worden. De sensatie van tijgerbalsem zal al snel het jeukende gevoel overheersen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…