Vreemde publiciteitsstunt: influencers in Indonesië krijgen als eerste vaccinatie
Indonesië gebruikt het aantal likes en followers op YouTube en Instagram als maatstaf voor de wachtrij op een Covid-19 vaccinatie. Deze publiciteitsstunt zou de...
Inhoud
Dansen is veel meer dan een leuke hobby. Het is goed voor je lichaam, geest en je wordt er gelukkiger van. Als jij graag danst zal je verbaasd zijn over wat dansen met je hersenen doet. Het maakt je niet alleen slimmer, je blijft langer jong, je geheugen werkt beter, je krijgt een betere controle over je lichaam én je vermindert je kans op dementie aanzienlijk!
In een grootschalig onderzoek werd onderzocht wat de invloed van activiteiten op verschillende hersenfuncties zijn. De resultaten waren om het zacht uit te drukken verrassend. Mensen die regelmatig dansen kunnen op lange termijn hun kans op dementie met maar liefst 76% verminderen!
En dat is heel wat, vergelijk het zelf maar met deze andere activiteiten:
De essentie van intelligentie is het maken van beslissingen. Om je mentale capaciteiten te verbeteren doe je er goed aan om een activiteit te beoefenen waarin je snelle beslissingen moet maken. Dansen is daar het perfecte voorbeeld van.
Als je danst maken je hersenen meer neurologische verbindingen. Hoe meer neurologische verbindingen, hoe beter voor je hersenfuncties. Als je ouder wordt zullen je hersenverbindingen zwakker worden. Namen van personen kan je bijvoorbeeld minder makkelijk onthouden. Dat komt omdat er maar één neurologische hersenverbinding naar die informatie is. Als je nieuwe dingen leert, zoals dansen, dan bouw je verschillende hersenverbindingen op. Als één hersenverbinding aftakelt zijn er nog steeds alternatieve hersenverbindingen. Je zal dus langer mentaal scherp blijven en kunnen genieten van mooie herinneringen.
Indonesië gebruikt het aantal likes en followers op YouTube en Instagram als maatstaf voor de wachtrij op een Covid-19 vaccinatie. Deze publiciteitsstunt zou de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon