Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je raadt nooit wat er in je hersenen gebeurt als je danst

Bram
2 min read

Dansen is veel meer dan een leuke hobby. Het is goed voor je lichaam, geest en je wordt er gelukkiger van. Als jij graag danst zal je verbaasd zijn over wat dansen met je hersenen doet. Het maakt je niet alleen slimmer, je blijft langer jong, je geheugen werkt beter, je krijgt een betere controle over je lichaam én je vermindert je kans op dementie aanzienlijk!

Je vermindert je kans op dementie met 76%

In een grootschalig onderzoek werd onderzocht wat de invloed van activiteiten op verschillende hersenfuncties zijn. De resultaten waren om het zacht uit te drukken verrassend. Mensen die regelmatig dansen kunnen op lange termijn hun kans op dementie met maar liefst 76% verminderen!

En dat is heel wat, vergelijk het zelf maar met deze andere activiteiten:

  • Lezen: 35% minder kans op dementie
  • Zwemmen en fietsen: 0% minder kans op dementie
  • Kruiswoordraadsels oplossen: 47% minder kans op dementie
  • Golf: 0% minder kans op dementie
  • Dansen: 76% minder kans op dementie

Dansen maakt je slimmer

De essentie van intelligentie is het maken van beslissingen. Om je mentale capaciteiten te verbeteren doe je er goed aan om een activiteit te beoefenen waarin je snelle beslissingen moet maken. Dansen is daar het perfecte voorbeeld van.

Je blijft langer jong en je geheugen verbetert

Als je danst maken je hersenen meer neurologische verbindingen. Hoe meer neurologische verbindingen, hoe beter voor je hersenfuncties. Als je ouder wordt zullen je hersenverbindingen zwakker worden. Namen van personen kan je bijvoorbeeld minder makkelijk onthouden. Dat komt omdat er maar één neurologische hersenverbinding naar die informatie is. Als je nieuwe dingen leert, zoals dansen, dan bouw je verschillende hersenverbindingen op. Als één hersenverbinding aftakelt zijn er nog steeds alternatieve hersenverbindingen. Je zal dus langer mentaal scherp blijven en kunnen genieten van mooie herinneringen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…