Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kan je 180 calorieën verbranden zonder je bureau te verlaten?

Bram
3 min read

Een zittende levensstijl is ongezond, het is slecht voor je rug en je wordt er dik van. Gelukkig ontwikkelde fitness experten een manier om ook op je werk aan je figuur te werken. Het is niet alleen goed voor je rug, je kan er wel 180 calorieën mee verbranden!

1.Verstevig je rug: 25 calorieën

Het is erg belangrijk om je rug te verstevigen als je veel neerzit. Tijdens deze oefening moet je achter je bureaustoel gaan staan. Hou je rugleuning vast en strek je rechterarm uit naar boven. Tegelijkertijd hef je je linkerbeen in de lucht. Hou deze positie 30 seconden vol en herhaal met je andere been. Doe deze oefening 10 keer.

2.Trek je buik in: 40 calorieën

Deze oefening is niet allen goed voor je rug- en buikspieren, het zal je ook ontspannen. Haal eerst diep adem, hou je adem even in en adem rustig uit. Als je uitademt span je je buik flink samen. Doe deze oefening 25 keer en je zal je veel relaxter voelen. Het is trouwens goed om je buikspieren continue een beetje aan te spannen als je neerzit. Zo verbrand je nog meer calorieën en krijg je een mooie platte buik.

3.Schouderoefeningen: 20 calorieën

Ga met een rechte rug zitten, hou je armen achter je rug en sla je handen in elkaar. Duw nu je schouderbladen zo dicht mogelijk tegen elkaar. Deze oefening is goed voor je rug en het stretcht je schouders.

4.Over je schouder kijken: 20 calorieën

Leg je handen op je knieën, trek je buik in en kijk over je linkerschouder, hou deze positie 30 seconden aan. Kijk daarna over je rechterschouder.

5.Arm- en polsoefeningen: 20 calorieën

Hou je armen naast je uitgestrekt een maak 20 rondjes met de klok mee, doe daarna 20 rondjes naar de andere kant. Doe nu hetzelfde met je polsen. Draai ze in beide richtingen, je zal het voelen aan je armspieren.

6.Knieplooien: 35 calorieën

Zit met een rechte rug en duw je knieën tegen elkaar. Hef nu je benen op en gebruik je buikspieren om ze in de lucht te houden. Hou deze positie 30 seconden aan en herhaal ze 20 keer. Deze oefening is goed voor je buik-, rug- en beenspieren.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…