Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kan verliefdheid blijven duren?

Anja
2 min read

Hopelijk ken jij ook het magische gevoel van hevige verliefdheid. Wanneer je erg verliefd bent nemen de gevoelens je gedachten voor een groot deel over. Je zou kunnen zeggen dat de emoties de overhand krijgen.

Je neemt beslissingen in deze fase meer met het hart dan met het hoofd. Veel koppels zullen zich afvragen of deze fase voor altijd kan blijven duren. Het antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen echter: nee. Waarom dat zo is zullen we hieronder uit proberen te leggen.

Elkaar leren kennen

Als er uit de verliefdheid daadwerkelijk een relatie is voortgekomen zul je de ander steeds beter leren kennen. En aangezien niemand perfect is, zul je ook de mindere kanten van je partner ontdekken. Ook zul je meer verschillen opmerken in jullie karakters.

Deze fase van een relatie is erg belangrijk omdat hij niet zelden tot een breuk leidt. Het is de kunt ook elkaars tekortkomingen te accepteren en je kunt natuurlijk nog steeds heel erg van iemand houden zonder tot over je oren verliefd te zijn.

Verliefdheid gaat stilaan over

Het einde van de heftige verliefdheid is enerzijds natuurlijk jammer, maar het heeft eigenlijk meer voordelen dan nadelen. Voortdurende verliefdheid zou je persoonlijke groei namelijk in de weg staan. Wanneer je verliefd bent heb je namelijk vaak nauwelijks aandacht voor andere dingen. Bovendien is het ook voor jullie relatie uiteindelijk beter om de dingen realistisch te bekijken. In de periode van verliefdheid is het vaak lastiger om de realiteit onder ogen te zien, dit kan leiden tot onverstandige beslissingen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…