Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is kraantjeswater even gezond als flessenwater?

Bram
2 min read

We drinken met z’n allen meer en meer flessenwater, maar is dat wel een goed idee? Kraantjeswater is goedkoper, het wordt beter gecontroleerd én het is zelfs gezonder dan flessenwater.

Flessenwater is 150 tot 500 keer duurder

Flessenwater is enorm duur als je het vergelijkt met kraantjeswater. Testaankoop rekende uit dat je als consument veel geld kan uitsparen door kraantjeswater te drinken. Als je elke dag 2 liter flessenwater drinkt dan kost je dat tussen 140 euro en 400 euro per jaar extra. Kraantjeswater is super goedkoop en het wordt gratis aan huis geleverd.

Kraantjeswater wordt beter gecontroleerd dan flessenwater

Kraantjeswater wordt continu gecontroleerd op de aanwezigheid van zware metalen, 61 chemische stoffen en de biologische zuiverheid. De eisen die aan kraantjeswater worden gesteld zijn dus enorm hoog. Verrassend genoeg moet flessenwater niet aan die hoge kwaliteitseisen voldoen. Dat komt omdat de bedrijven die flessenwater produceren een therapeutische werking claimen. Het resultaat: flessenwater bevat vaak een hoge hoeveelheid fluor, sulfaat, natrium en bacteriën.

Flessenwater is niet gezonder

Uit een onderzoek van testaankoop blijkt dat 1 op de 4 flessenwater merken niet gezond zijn om dagelijks te drinken. Het bevat een hoog fluor-, sulfaat- en natriumgehalte. Omdat je flessenwater slechts 24 uur mag bewaren kunnen er bovendien bacteriën in de flessen groeien. Bij kraantjeswater bestaat dit probleem niet. Het wordt streng gecontroleerd en er kunnen geen bacteriën in groeien.

Kraantjeswater is beter voor het milieu

Flessenwater zit in plastic of glazen flessen. Deze flessen moeten aangemaakt, getransporteerd en – hopelijk – gerecycleerd worden. Dit proces is erg belastend voor het milieu, zeker als je beseft dat zuiver kraantjeswater bijna overal gratis beschikbaar is.

Kraantjeswater is gemakkelijk

Elke dag wordt 24u op 24u zuiver kraantjeswater voor een spotprijs bij jou aan huis geleverd. Het is goedkoop, milieuvriendelijk, gemakkelijk én gezond.

De smaak van kraantjeswater

Sommige mensen houden niet van de smaak van kraantjeswater. Meestal heeft dit echter niets met het kraantjeswater op zich te maken. Verschillende soorten water hebben een subtiele verschillende smaak. As we een andere watersoort drinken zal dit in eerste instantie een beetje onwennig proeven. Dat komt omdat je de andere smaak nog niet helemaal gewoon bent. Als je enkele weken kraantjeswater drinkt zal je het verschil niet meer proeven!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…