Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Krachttraining voor beginners

Bram
3 min read

Krachttraining wordt almaar populairder bij vrouwen. De voordelen van krachttraining voor je lichaam zijn dan ook groot. Je wordt sterker, je hebt minder kans op ziekten, je krijgt sterke botten, je verstevigt je rug en je lichaam wordt strakker. Maar hoe begin je er eigenlijk aan? Met dit schema kan je makkelijk zelf aan de slag.

Voor je begint: maak een trainingsschema

Denk na over wat je doelen zijn. Wat wil je bereiken met krachttraining, waar ga je op focussen? Begin met een eenvoudig programma en maak het gradueel zwaarder. In het begin moet je ook nog niet met zware gewichten trainen. Leer eerst de oefeningen grondig, je kan in het begin ook met je eigen lichaamsgewicht werken. Train drie keer per week en las genoeg rustdagen in zodat je spieren kunnen herstellen.

1.Squat tegen de muur met gewichtjes x 20

Ga een stap van de muur staan en zet je voeten op heupbreedte. Hou de gewichtjes in je handen en strek je armen voor je uit. Zak met een rechte rug door je knieën tot je heup op kniehoogte is. Je rug raakt de muur waardoor je zeker weet dat je een recht houding aanneemt. Pauzeer even en span je billen op voor je weer naar omhoog gaat. Als je naar omhoog en naar beneden gaat glijd je rug tegen de muur. Deze oefening is essentieel voor mooie volle billen.

2.Push-ups x 20

Steun met je handen en voeten op de grond en hou je lichaam in een rechte lijn. Zet je handen op schouderhoogte, haal diep in en buig je armen. Adem uit en druk je terug naar omhoog. Met deze oefening train je je borstspieren en triceps. Mannen krijgen een mooie gespierde borstkas en vrouwen worden beloond met sexy vollere en stevige borsten.

3.Dumbbel curl x 20 aan elke kant

Ga neerzitten en neem een gewichtje in elke hand. Draai je handpalmen naar binnen en hou je rug recht. Adem in en beweeg je bovenarmen naar boven in een controleerde beweging. Als je uitademt breng je je bovenarmen weer naar beneden.

4.Plank x 1 minuut

Je ligt in pus-up positie en steunt op je bovenarmen. Je handen wijzen naar voor. Hou lichaam zo stijf als een plank door je buik- en bilspieren aan te spannen. Hou deze oefening een minuut vol. Het is de meest efficiënte workout voor een mooie platte buik, stevige billen en een sterke rug.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…