Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Medisch dossier binnenkort online beschikbaar

Lore
2 min read

Binnenkort kan iedereen op het onlineplatform ‘Personal Health Viewer’ zijn/haar medisch dossier bekijken. Aanvullend zal het ook mogelijk zijn om gegevens aan het dossier toe te voegen en aan te geven met wie de informatie erin gedeeld mag worden.

Nog voor de vierde maand van dit jaar

Je medisch dossier inkijken kan al vanaf 2002, toen de wet gestemd werd, maar je moest er wel een afspraak bij de huisarts voor maken. Dat is binnenkort dus niet meer nodig, want dan kan een patiënt zijn/haar dossier ook van thuis uit, via de pc, raadplegen. Het digitaal onlineplatform ‘Personal Health Viewer’ waarop dat zal gebeuren, werd al door een kleine groep getest. Nog tijdens het eerste kwartaal zou het verder uitgerold worden.

Patiënt als copiloot

Minster van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hoopt dat het platform mensen aanzet om meer met hun gezondheid bezig te zijn. "De patiënt moet een copiloot zijn in de cockpit als het gaat over gezondheidszorg", zegt ze daarover. In een later stadium zou het bovendien mogelijk moeten zijn om ook bepaalde toepassingen, zoals een gezondheidsapp die je hartslag meet, aan het platform te kunnen koppelen. 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…