Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste apps voor je gezondheid

Anja
2 min read

Mobiele applicaties zijn er in allerlei soorten en maten. Wat je ook met je telefoon wil doen: je kunt er altijd wel een mobiele applicatie voor vinden. Wil jij een gezondere leefstijl nastreven en heb je hier wat ondersteuning bij nodig? Dan zijn er diverse applicaties die je kunt downloaden om ondersteuning te krijgen bij het nastreven van een gezonder leven. Welke apps je het beste kunt downloaden (iPhone & Android), lees je in dit artikel.

App 1: Runkeeper

Runkeeper is een vrij complete hardloopapp die je kunt gebruiken om allerlei informatie af te lezen over jouw hardlooprondjes. Van het aantal verbrande calorieën tot je hartslag tijdens het hardlopen en de route die je hebt gerend: je ziet het allemaal in de app. Een groot pluspunt van de app, is dat je bijvoorbeeld ook kunt invullen dat je een halve kilo af wil vallen. Heb je dit gedaan, dan berekent de app hoeveel je nog moet rennen om dit mogelijk te maken.

App 2: Endomondo

Endomondo is vergelijkbaar met Runkeeper, maar dan is de applicatie geschikt voor vele verschillende soorten sporten. Denk hierbij aan skeeleren, maar ook aan roeien en fitness. Beweeg je op allerlei soorten manieren en wil je inzicht krijgen in hoeveel je precies verbrandt met jouw sportieve activiteiten, dan is deze app zeker een aanrader.

App 3: Lose It!

Wil je afvallen, dan is het belangrijk om bij te houden hoeveel je dagelijks eet en hoeveel je precies beweegt. Zet je Lose It op je telefoon, dan krijg je een paar vragen over je lengte, je gewicht, je leeftijd en de hoeveelheid gewicht die je wil verliezen. Vervolgens krijg je een advies over de dagelijkse calorie-inname en over hoeveel je moet sporten, zodat je precies weet wat je moet doe om inderdaad af te vallen. Op de applicatie kun je ook bijhouden wat je eet, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel calorieën je nog mag eten om je doel te bereiken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…