De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Blijft jouw kind ’s avonds ook veel te lang wakker? Met deze tips kan je het slaappatroon van je kinderen veranderen. Hierdoor creëer je een ritmisch levenspatroon en dat heeft een positieve impact op de gezondheid van je kind, zowel fysiek als mentaal.
Het is een goed idee om gebruik te maken van slaaprituelen. Je kan bijvoorbeeld een verhaaltje lezen voor het slapengaan. Na een paar dagen zal je kind het gewoon worden dat het na een verhaaltje moet gaan slapen. Voorlezen is bovendien erg goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Ook oudere kinderen kunnen hier erg van genieten.
Iets waar we minder vaak bij stil staan is de verlichting in de slaapkamer. Een zacht geel licht helpt je kind om sneller in slaap te vallen. Vermijd felle lichten vlak voor het slapengaan.
Tv, tablet en gsm zorgen ervoor dat de hersenen van je kind geprikkeld worden. Zet ze minstens een uur voor het slapengaan uit. Zo kunnen de hersenen van je kind al een beetje ontspannen. Je kind zal bijgevolg veel sneller in slaap vallen.
Onderschat nooit het effect van sport op een goede nachtrust. Als je kind overdag gaat sporten zal het ’s avonds veel sneller in slaap vallen. Vermijdt sport een na 7 uur ’s avonds. Te laat gaan sporten heeft namelijk het omgekeerde effect, je kind zal te veel energie hebben om te gaan slapen.
Een snack voor de tv mag dan misschien gezellig zijn, je doet het beter niet. Als je kind ’s avonds snoept zal het minder goed kunnen slapen.
Laat je kind altijd op hetzelfde moment gaan slapen. Regelmaat is belangrijk tijdens de opvoeding en je kind zal zijn slaappatroon aanpassen. Hierdoor zal het moe worden op het moment dat het moet gaan slapen.
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon