Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 6 trucjes zal je kind sneller slapen

Bram
2 min read

Blijft jouw kind ’s avonds ook veel te lang wakker? Met deze tips kan je het slaappatroon van je kinderen veranderen. Hierdoor creëer je een ritmisch levenspatroon en dat heeft een positieve impact op de gezondheid van je kind, zowel fysiek als mentaal.

Maak gebruik van slaaprituelen

Het is een goed idee om gebruik te maken van slaaprituelen. Je kan bijvoorbeeld een verhaaltje lezen voor het slapengaan. Na een paar dagen zal je kind het gewoon worden dat het na een verhaaltje moet gaan slapen. Voorlezen is bovendien erg goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Ook oudere kinderen kunnen hier erg van genieten.

Denk aan de juiste verlichting

Iets waar we minder vaak bij stil staan is de verlichting in de slaapkamer. Een zacht geel licht helpt je kind om sneller in slaap te vallen. Vermijd felle lichten vlak voor het slapengaan.

Geen tv, tablet en gsm voor het slapengaan

Tv, tablet en gsm zorgen ervoor dat de hersenen van je kind geprikkeld worden. Zet ze minstens een uur voor het slapengaan uit. Zo kunnen de hersenen van je kind al een beetje ontspannen. Je kind zal bijgevolg veel sneller in slaap vallen.

Sporten voor een goede nachtrust

Onderschat nooit het effect van sport op een goede nachtrust. Als je kind overdag gaat sporten zal het ’s avonds veel sneller in slaap vallen. Vermijdt sport een na 7 uur ’s avonds. Te laat gaan sporten heeft namelijk het omgekeerde effect, je kind zal te veel energie hebben om te gaan slapen.

Geen late snacks

Een snack voor de tv mag dan misschien gezellig zijn, je doet het beter niet. Als je kind ’s avonds snoept zal het minder goed kunnen slapen.

Op een vast tijdstip gaan slapen

Laat je kind altijd op hetzelfde moment gaan slapen. Regelmaat is belangrijk tijdens de opvoeding en je kind zal zijn slaappatroon aanpassen. Hierdoor zal het moe worden op het moment dat het moet gaan slapen. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…