Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nutri-Score officieel gelanceerd in België

Lore
3 min read

Met de inwerkingtreding van een koninklijk besluit en de lancering van een educatieve campagne door minister van Volksgezondheid Maggie De Block op dinsdag, deed de Nutri-score deze week officieel zijn intrede in ons land.

De Nutri-score geeft aan de hand van vijf letters (van A tot E) en vijf verschillende kleuren (van donkergroen tot donkerrood) op een intuïtieve manier aan hoe gezond een bepaald voedingsproduct is.

De precieze score van een product wordt bepaald aan de hand van een reeks verschillende factoren, die zowel positief als negatief kunnen zijn.

Naar Frans voorbeeld

Afgelopen zomer besloot De Block het systeem in België in te voeren in navolging van Frankrijk, waar de efficiëntie van het systeem eerder ook al bewezen werd in een grootschalig onderzoek naar koopgedrag. Met de publicatie van een koninklijk besluit volgt nu ook een wettelijk kader.

Vrijwillig

De Nutri-score blijft een vrijwillig label: voedingsproducenten zijn dus niet verplicht om het label op hun verpakkingen aan te brengen.

Wel gaven supermarktketens Carrefour, Colruyt, Delhaize en Intermarché al aan dat ze hun huisproducten van een Nutri-score zullen voorzien. Ook producenten Danone, Alpro en Elvea gaan het label invoeren.

Meer info vind je in ons artikel over de Nutri-score of op de website die vandaag gelanceerd werd.


Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…