Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pompelmoes: een partner bij het afslanken?

Camille
3 min read

Wil jij ook je overtollige kilo’s als sneeuw voor de zon zien verdwijnen? Lees dan hier hoe een pompelmoesdieet je kan helpen.

De opkomst van de pompelmoes

De pompelmoes is een van oorsprong Aziatische vrucht die een beetje lijkt op de grapefruit. Je kent het misschien onder de naam ‘pomelo’ als het in frisdrank zit. Pompelmoes is een populaire vrucht. Het wordt al eeuwen gezien als sappige lekkernij, maar het heeft daarnaast nóg een toepassing. De pompelmoes wordt namelijk ook al lange tijd in diëten gebruikt om af te vallen. Uit onderzoek is gebleken dat citrusvruchten zoals grapefruit en pompelmoes kunnen helpen om af te vallen. Verschillende wereldsterren hebben er al van geprofiteerd, maar nu kun jij er ook je ideale gewicht mee krijgen. Hoe werkt het nou precies?

Meer vetverbranding

In een pompelmoes zitten stofjes die je lichaam aanzetten tot snellere vetverbranding. Door de pompelmoes aan je voedingspatroon toe te voegen is het dus gemakkelijker om af te slanken. In een pompelmoes zitten ook vezels en antioxidanten. Antioxidanten zijn handige stofjes waarmee zogeheten vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Op deze manier kunnen antioxidanten je beschermen tegen een diversiteit aan ziektes, zoals hart- en vaatproblemen, maar ook tegen kanker. Onder antioxidanten vallen onder andere vitamine E en C, waarvan we weten dat het belangrijk is in je dieet. De pompelmoes is dus een soort fruit waar je op verschillende manieren ‘de vruchten van plukt’.

Een gezonde leefstijl

Dat pompelmoes aanzet tot meer vetverbranding is natuurlijk hartstikke prettig. Maar het blijft belangrijk om ook veel te bewegen. Op die manier haal je het snelste het beste resultaat. Pompelmoes is een welkome toevoeging die er voor zorgt dat je dan nóg sneller verbrandt. Een ideale manier om je leefstijl gezonder te maken, dus. Er is alleen wel één maar: doordat er ook bepaalde stofjes in de pompelmoes zitten die kunnen reageren met geneesmiddelen, is het belangrijk om naar je medicijngebruik te kijken voordat je pompelmoes aan je dieet toevoegt. Vraag voor de zekerheid aan je arts of het kan, als je er niet zeker van bent.

Conclusie: ja, het werkt!

Al met al kunnen we zeggen dat de pompelmoes je uitstekend kan helpen om af te vallen. Wil je kilo’s kwijt, of wil je gewoon voor de lange termijn een goed dieet samenstellen? Dan is de pompelmoes een betrouwbare partner bij het afslanken. Hier zie je de voordelen nog op een rijtje:

  • Bewezen afvalmethode
  • Lekker en gezond
  • Boordevol antioxidanten
  • Past binnen een gezonde leefstijl
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…