Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Primeur: Anita Care werkt samen met slechtzienden om lingerie te ontwerpen!

Nona Heremans
2 min read

Oktober is borstkankermaand. Dan spelden we massaal een roos lintje op onze borst en organiseert Think Pink allerlei andere acties om borstkanker onder de aandacht te brengen. Het is ook de maand waarin Anita Care haar nieuwe lingeriecollectie voorstelt. Het merk is al jaren gespecialiseerd in borstprothesen en prothesebeha’s maar dit seizoen gaan ze nog een stapje verder.

Voor de wintercollectie van 2020 werkte Anita Care samen met Discovering Hands. Deze organisatie leidt slechtziende of blinde vrouwen op tot Medical Tactile Examiners (MTEs). Hun visuele beperking wordt gecompenseerd door een sterkere hoor- en tastzin. Met die overontwikkelde tastzin kunnen ze veel beter veranderingen in de borst voelen dan dokters en dus sneller borstkanker opsporen. Deze hulp van deze vrouwen werd nu ook bij Anita Care ingeroepen om de nieuwe materialen en modellen te beoordelen.

“Nadat we een eigen shortlist van materialen hadden opgemaakt, rekening houdend met de de gewenste functie en de snit, gingen we kijken naar het gevoel van het materiaal”, vertelt Katja Hartenstein, hoofd van Lingerie R&D bij Anita. “Toen kwamen we Discovering Hands tegen. Deze vrouwen wezen ons op verbeterpunten waar wij zelfs nooit aan gedacht hadden. Het is fantastisch dat we kunnen samenwerken met een organisatie die even toegewijd bezig is met borstkankerpreventie en -ondersteuning als ons!”

Nadat Discovering Hands en Anita Care grondig door de materialen zijn gegaan, was het de beurt aan (ex-)borstkankerpatiënten. Ze testten de nieuwe lingeriecollectie uit en deelden hun eigen ervaringen en feedback met Anita Care. Na een borstamputatie is de huid vaak enorm gevoelig en is het dus belangrijk om ze zorgvuldig te behandelen. De nieuwe collectie is ondertussen op de markt en is niet enkel comfortabel maar ziet er ook stijlvol uit.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…