Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

1 op 8 krijgt borstkanker in België (en dat aantal wil Think Pink in oktober weer kleiner maken met haar jaarlijkse lintjescampagne)

In oktober is het internationale borstkankermaand. Ook dit jaar lanceert Think Pink haar jaarlijkse lintjescampagne waarvan de opbrengst integraal gaat naar ondersteuning van lotgenoten. Deze moet mensen aansporen om zich op tijd te laten screenen, want opsporing is van levensbelang.

In 2019 kregen 10.962 vrouwen en 95 mannen in België een borsttumor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Stichting Kankerregister. Ons land is daarmee wereldkampioen, een record dat we liever niet zouden hebben. Daarom is het belangrijk dat je je op tijd laat screenen. Zeker als je weet dat één derde van de vrouwen dat nooit doet. Sinds dit jaar kun je niet alleen zélf een lintje kopen ter waarde van € 2, maar ook een lintjesbox adopteren. In zo’n box zitten 100 lintjes die je op je werk kunt plaatsen of kunt verkopen aan vrienden en familie.

Een lintje van Think Pinkt kost € 2 en gaat integraal naar de ondersteuning van lotgenoten. Voor meer informatie, kun je op de website kijken.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…