Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Minder dan 10% van de Brusselse en Waalse vrouwen laat haar borsten checken (en daar wil Think Pink verandering in brengen)

Nona Heremans
2 min read

De nieuwste Think Pink-campagne ‘Wie zorgt voor jouw borsten?’ wil vrouwen aansporen om hun borsten te laten checken tijdens de tweejaarlijkse gratis mammotest. En dat is broodnodig, want in Wallonië en Brussel laat nog geen 10% van de vrouwen dat doen.

Wist je dat er in ons land ieder jaar maar liefst 11.000 vrouwen getroffen worden door borstkanker? Door een mammotest te laten uitvoeren, kan de kanker sneller worden opgespoord, waardoor er minder zware behandelingen nodig zijn. In België krijgen vrouwen tussen 50 en 69 om de twee jaar een uitnodiging om hun borsten te laten checken. In Vlaanderen gaat 54,1% in op deze uitnodiging, in Brussel en Wallonië is dit nog maar 9,6%. Toch wordt er vanuit de Europese Unie aangeraden om minstens 75% van deze vrouwen te checken. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel.

Think Pink wil daarbij helpen en lanceerde gisteren een nieuwe actie om de mammotest terug in de kijker te zetten. Met de ‘Wie zorgt voor jouw borsten?’-campagne hoopt de organisatie meer vrouwen te overtuigen om hun borsten te laten checken. ‘Onze boodschap? Ga in op de uitnodiging, maak een afspraak en laat je screenen’, verduidelijkt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant.

Meer info op think-pink.be.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…