Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pink Ribbon en wandelknooppunt.be lanceren 20 nieuwe wandelingen (want één op drie kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl)

Lise Eeckhout
3 min read

Goed nieuws voor iedereen die tijdens de lockdown(s) de wandelkriebel te pakken kreeg. Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, vernieuwt in samenwerking met wandelknooppunt.be haar De Roze Mars-wandelingen. Trek dus je wandelschoenen aan en ontdek tijdens deze derde editie van De Roze Mars twintig verborgen parels verspreid over België. De kers op de taart? Je steunt er ook het goede doel mee!

Voor de derde keer organiseert Pink Ribbon in mei De Roze Mars, oftewel de een online bewegingschallenge met het oog op een gezonde levensstijl. Samen met wandelknooppunt.be stippelde de organisatie tien unieke wandelingen uit in Vlaanderen en tien in Wallonië. Zo breidt De Roze Mars dit jaar uit van zeven naar twintig routes. Goed voor een maand vol stapplezier, wij hebben er alvast zin in!

De Roze Mars

Iedere wandeling is zo’n zeven tot acht kilometer lang, wat neerkomt op ongeveer 10.000 stappen. Dat getal werd niet zomaar gekozen. Pink Ribbon daagt namelijk iedereen uit om van 1 tot 31 mei elke dag 10.000 stappen te zetten. Zowel voor de eigen gezondheid als voor het goede doel. Wist je namelijk dat maar liefst 1 kanker op 3 vermeden kan worden door een gezonde levensstijl?

10.000 stappen voor 100.000 vrouwen

Op dit moment vechten in België 100.000 vrouwen tegen borstkanker. Met elke stap steek je hen een hart onder de riem. ‘Ik ben niet het toonbeeld van een gezonde levensstijl’, vertelt Ella Leyers, de nieuwe ambassadrice van De Roze Mars. ‘Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik hou wel van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose van borstkanker krijgen en preventie best belangrijk is, sta je daar toch even bij stil. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren.’

Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars 2021.

Red je borsten met je benen

Met de Red je borsten met je benen-campagne wil Pink Ribbon dan ook nogmaals duidelijk maken hoe belangrijk preventie wel niet is. ‘10.000 stappen per dag zetten is niet zo’n grote moeite; het heeft weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit’, vertel Brigitte Vanderveren, algemeen directeur bij Pink Ribbon. ‘Met de twintig nieuwe wandelroutes willen we iedereen een extra duwtje in de rug geven om België op een actieve manier te ontdekken’. En nu toch alles opnieuw gesloten is, heb jij geen excuus meer om niet te bewegen. Tijd zat om die stappen te zetten, dus!

Je vindt alle Roze Mars-wandelingen via wandelknooppunt.be. Meer info vind je op pink-ribbon.be.

Door Lise Eeckhout

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…