Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Spierpijn? Een infrarood sauna kan hulp bieden!

Camille
2 min read

Het is een probleem waar veel sporters mee te maken hebben: spierpijn. Heb jij regelmatig last van pijn in de spieren en word je door jouw spierpijn echt belemmerd bij het sporten? Lees dan in dit artikel hoe een infrarood sauna kan helpen jouw spierpijn te verminderen.

De infrarood sauna: een genot voor de spieren

De infrarood sauna is een speciaal soort sauna die niet alleen warmte afgeeft, maar ook infrarood straling op de huid uitstraalt. De combinatie van warmte en infrarood zorgt ervoor dat je spieren optimaal kunnen ontspannen in de sauna, waardoor bepaalde vervelende klachten verdwijnen. Denk hierbij aan klachten als schouder-, nek- en gewrichtspijn, maar ook aan klachten als spierpijn. Door je spieren te ontspannen, kunnen je spieren namelijk sneller genezen van je zware work-out.

Intensief gesport? Ga even in de infrarood sauna!

Vaak weet je wel of je spierpijn gaat krijgen van een work-out of niet. Heb je vrij intensief gesport en verwacht je hier spierpijn van te krijgen? Ga dan na het sporten even in de infrarood sauna en voorkom dat je spierpijn ontwikkelt. Ben je direct na de work-out niet in de infrarood sauna gegaan en heb je hierdoor last van je spieren? Dan kun je alsnog in de infrarood sauna gaan om de spierpijn te verminderen. Voorkomen is beter dan genezen, maar gelukkig werkt de sauna ook prima om bestaande spierpijn flink te verminderen.

Een infrarood sauna voor thuis

Vind je het heerlijk om in de infrarood sauna te gaan, maar vind je het vervelend om iedere keer naar een saunacomplex te gaan om deze sauna te kunnen bezoeken? Dan kun je er ook voor kiezen om de infrarood sauna in je huis aan te schaffen. Je hebt er niet veel ruimte voor nodig en een infrarood sauna is vrij aantrekkelijk geprijsd. Met een infrarood sauna in huis, kun je altijd eventjes in de sauna. Zeker als je hier echt van ontspant, is het een aanrader om deze eenmalige investering te doen.

Meer informatie over Infrarood Sauna’s »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…