Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Inhoud
Lange tijd draaide het schoonheidsideaal van vrouwen om slank zijn. Slank zijn we nu vergeten: tegenwoordig draait het om een fit en gespierd lichaam.
Sterk en gespierd is niet meer weg te denken. Vele beroemdheden, waaronder Doutzen Kroes, doen aan krachttraining en worden enthousiast gevolgd. Ook instagram staat vol met foto’s van strakke en gespierde vrouwenlichamen ter motivatie en inspiratie.
Krachttraining voor vrouwen? Je wilt er toch niet als een bodybuilder uitzien met zo’n mannelijk gespierd lichaam? Dat is wat velen denken als ze voor het eerst horen van vrouwen die fanatiek met krachttraining bezig zijn. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je meteen enorme spierballen krijgt die uit je T-shirt scheuren.
Door krachttraining word je als vrouw niet ineens enorm gespierd. Je krijgt er een fit en strak lichaam van. Afhankelijk van hoeveel je traint, kan je wel een mooie spierdefinitie krijgen. Met andere woorden: je spieren worden zichtbaar.
Krachttraining is ideaal voor dames die graag wat kilo’s kwijt willen. Afvallen door je enkel te richten op het verliezen van zoveel mogelijk kilo’s, is ongezond voor je lichaam. Op deze manier komt je lichaam namelijk vaak voedingsstoffen tekort. Bovendien verbrandt je lichaam dan vaak ook spieren in plaats van alleen vet.
Afvallen door krachttraining in combinatie met gezonde voeding is juist erg gezond. Je raakt alleen vet kwijt en bouwt juist spieren op. Krachttraining gaat vrijwel altijd samen met een gezond voedingspatroon, waardoor je lichaam niks tekort komt.
Daarnaast helpt krachttraining je ook om sneller af te vallen en om je nieuwe gewicht makkelijker te behouden. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer caloriën je namelijk verbrandt. Zelfs als je gewoon op de bank zit.
Wil jij ook een strak en sterk lichaam? Gebruik dan de volgende tips:
Bouw rustig en verstandig op. Begin niet meteen met een zware training voor gevorderden. Vergeet ook nooit je warming up en cooling down. Zo voorkom je blessures.
Combineer krachttraining met een gezond voedingspatroon. Eet veel eiwitten en vermijd koolhydraten. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in eieren, kip, vis, noten en Griekse yoghurt. Om koolhydraten te vermijden, kan je wit brood, pasta, rijst, koekjes en snoep beter laten staan.
Kennis is macht. Doe kennis op over krachttraining en voeding. Op internet is een overvloed aan informatie te vinden, er zijn boeken beschikbaar en natuurlijk kan je ook een professional of ervaringsdeskundige raadplegen.
Doe het samen, zodat je elkaar kan motiveren. Niemand bij jou in de buurt die mee wil doen? Neem dan eens een kijkje op forums.
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon