Coronacijfers: België telt nu meer dan 22.000 coronadoden
Ons land heeft de trieste kaap van 22.000 coronadoden gehaald. Daarnaast neemt ook het aantal besmettingen opnieuw toe. Dat cijfer neemt al de hele...
Inhoud
De gemiddelde Belg spendeert ongeveer 20 uur per dag binnenshuis. Waarvan 15 uur in de eigen woning. Wist je trouwens dat de lucht in gebouwen en vele huizen meestal van mindere kwaliteit is dan de buitenlucht? Het is heel belangrijker om te zorgen voor een fris en gezond binnenhuisklimaat.
Er zijn heel wat factoren in een woning die de gezondheid mee beïnvloeden. Denk hierbij aan vocht, schimmel, onvoldoende verluchten/ventileren, tabaksrook, asbest, loden leidingen, verbrandingsgassen etc. Dit kan leiden tot hoofdpijn, allergieën moeheid en een verminderde levenkwaliteit.
Helaas kunnen deze effecten nog erger zijn. Vocht – en schimmelproblemen kunnen luchtwegaandoeningen veroorzaken en hoe langer de blootstelling aan het ongezonde binnenklimaat, hoe hoger de concentraties en hoe schadelijker voor je gezondheid. Vooral kleine kinderen, ouderen, personen met chronische ziekten van de luchtwegen en mensen met hart- en vaatziekten zijn hiervoor gevoelig. Door voldoende ventilatie en verluchting, verdwijnen onduidelijke klachten soms als sneeuw voor de zon.
De luchtkwaliteit van je woning wordt bepaald door verschillende factoren:
Enkele tips om je huis te verluchten:
Bij een tekort aan verse lucht kunnen heel wat factoreren aanleiding geven tot een slecht en ongezond binnenklimaat. Ventileren en verluchten zorgt voor een gezonde binnenlucht. Zo vermijd je de opstapeling van CO2, vocht en schadelijke stoffen die tot gezondheidsklachten kunnen leiden.
Als vuistregel geldt dat je jouw woning continu moet ventileren en minstens twee keer 15 minuten per dag moet verluchten.
Ons land heeft de trieste kaap van 22.000 coronadoden gehaald. Daarnaast neemt ook het aantal besmettingen opnieuw toe. Dat cijfer neemt al de hele...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon