Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is reizen goed voor je?

Milan
3 min read

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat reizen een positieve invloed heeft op de gesteldheid van je lichaam en geest. Onafhankelijk van of je nou een jaar, maand of week weggaat, reizen maakt gelukkig. Mensen die meerdere keren per jaar willen reizen zouden gezonder zijn. Geen wonder, want je bent even weg uit de dagelijkse standaard. Waarom is reizen goed voor?

Reizen plannen zorgt voor een doel

In 2002 werd door de Universiteit van Surrey een studie uitgevoerd naar de gevolgen van het plannen van reizen. Mensen die dit vaker doen, blijken over het algemeen gezonder en gelukkiger te zijn. Misschien merk je het ook wel aan jezelf, maar als je volgende week op vakantie gaat, ben je bereidt om tijdens moeilijke momenten op school of op je werk toch door te gaan. Je hebt een doel en kan je daarop verheugen. Dit kan zelfs al een stedentrip zijn, waarbij je alle leuke plekjes alvast gaat bekijken en je geestelijk voor gaat bereiden op een geweldige reis. Met andere woorden; ga reizen plannen.

Ook goed voor de algehele gezondheid

Een ander positief effect van reizen is de verlaagde kans op een hartaanval. Op omgekeerde wijze is in dit geval onderzoek gedaan door de Framingham Heart Study. Hieruit is gebleken dat mensen die meerdere jaren achtereen niet op reis zijn geweest, een grotere kans hebben om een hartaanval te krijgen. Het verschil is behoorlijk, mensen die regelmatig op reis gaan hebben 32% minder kans om een hartaanval te krijgen.

Je bent een gelukkiger mens

Mensen die reizen hebben minder de neiging om last te krijgen van depressies. Dit komt omdat je door te reizen vaker jezelf kunt terugtrekken uit een omgeving van stress en drukte. Tijdens reizen kun je volledig tot jezelf komen en batterij weer volledig opladen. Door van tijd tot tijd te reizen kan je dus beter omgaan met hoge werkdruk, omdat je weet dat er binnenkort alweer een leuk tripje aan zit te komen.

Nieuwe mensen en culturen

Op reis gaan kan natuurlijk dichtbij, maar ook ver weg. Door naar andere continenten te reizen, leer je ook nieuwe mensen en culturen kennen. Zo kan je bijvoorbeeld na je studie een half of heel jaar reizen over de wereld, aan de slag gaan in een ander land en andere mensen leren kennen die precies hetzelfde doen. Op reis gaan is dus gezond, maakt gelukkig en is uitdagend.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…