Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

Olivier
3 min read

Ga jij ook altijd naar de fitness om dat hardnekkige buikje er toch echt eens af te trainen? Klaagt je vriendin geregeld over je iets te dikke buik? Dat is niet meer nodig, blijkt uit onderzoek opgesteld door de Erciyes universiteit. Het onderzoek stelt namelijk dat mannen met een buikje beter zijn in bed. Zij houden het namelijk langer vol dan mannen met dat getrainde wasbordje. 

Langer uithoudingsvermogen

Als man met een buik ben je volgens dit onderzoek beter in bed. Dit komt voornamelijk omdat deze mannen beschikken over een langer uithoudingsvermogen. Mannen met een zichtbaar buikje zijn vergeleken met afgetrainde mannen. Hieruit bleek dat juist de afgetrainde mannen meer last hadden van seksuele problemen.

Na het vergelijken bleek dat de Body Mass Index een doorslag geeft bij deze problemen. Hoe zwaarder de man en hoe hoger de BMI, hoe langer het uithoudingsvermogen is. Mannen met buiken hielden het tijdens het onderzoek ongeveer zeven minuten vol. Afgetrainde mannen slechts twee minuten. Aan jou de keuze dus.

Hormonen

Hoewel het raar klinkt en je eigenlijk zou denken dat het juist precies andersom is, is niets minder waar. Er is dan ook een heldere verklaring voor deze opmerkelijke uitkomst. Hoe groter de buik van de man is, hoe meer estradiol wordt aangemaakt. Dit estradiol is een vrouwelijk hormoon.

Doordat dikkere mannen dit hormoon meer aanmaken dan andere mannen raakt de hormoonbalans van slag. De functie van dit vrouwelijke hormoon is om het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Doordat afgetrainde mannen dit vrouwelijke hormoon missen kunnen zij het orgasme veel minder controleren en ook minder lang tegenhouden.

Grootte

Uit dit onderzoek blijkt maar weer dat de grootte van de man er dus wel toe doet. Alleen op een iets andere manier dan lang gedacht werd. Voor mannen met buiken is de uitslag van dit onderzoek dus goed nieuws en een goede reden om dat abonnement van de fitness toch maar eens af te zeggen.

Dit geldt ook bij vrouwen

Uit het onderzoek blijkt tevens dat ook bij de vrouwen dit een gunstig heeft effect op hun prestaties in bed. Vooral ook omdat zij meer geneigd zijn om nieuwe zaken uit te testen, en dat spreekt mannen erg aan.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…